Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων



Είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ειδικές επιχειρήσεις! Μιλάω για τα C-130. Τώρα τα  C-130J Super Hercules, αποτελούν σήμερα, την καλύτερη προτίμηση των ειδικών δυνάμεων πολλών χωρών. Ειδικά κατασκευασμένα για ειδικές επιχειρήσεις, με δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού, κάνουν δουλειά σε κάθε περίπτωση, ημέρα και νύκτα. 


Τα νέα αεροσκάφη MC-130 Combat ShadowII της Lockheed Martin  προορίζονται για την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Συνδυάζουν τις δυνατότητες του εναέριου τάνκερ με τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές ενός σύγχρονου μαχητικού, έτσι ώστε να λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, με απαράμιλλη ταχύτητα και ικανότητα. Παρουσιάζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πτερύγων, ενισχυμένο σύστημα χειρισμού φόρτων, ένα διαλειτουργικό σύστημα  εναέριας υποδοχής καυσίμων, ηλεκτροοπτικό αισθητήρα ανίχνευσης υπερύθρων ακτίνων, σύστημα χειρισμού οπλικών συστημάτων στο πιλοτήριο, ισχυρότερες ηλεκτρογεννήτριες και υπέρυθρο σύστημα αντιμέτρων. 




Προορίζονται για τον εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων σε  ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων, για διεισδύσεις και εκκενώσεις προσωπικού ειδικών δυνάμεων καθώς και για ανεφοδιασμό από αέρα επιγείων τμημάτων. Το πρώτο αεροσκάφος επί συνόλου 37 της γραμμής παραγωγής,  ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και στις 29 Μαρτίου 2011 έγινε η τελετή παράδοσης





Το τρίτο είδος για ειδικές επιχειρήσεις είναι το HC-130J Combat King II κατάλληλο για διάσωση και εκκένωση προσωπικού. Προορίζεται για την Αεροπορική Διοίκηση Μάχης για την οποία έχει προγραμματισθεί η παραγωγή 78 τέτοιων αεροσκαφών. 

Η αρχική επιχειρησιακή δυνατότητα και των δύο παραπάνω τύπων αεροσκαφών, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, σύμφωνα με την  σχεδίαση.

           Lockheed Martin





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.