Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις στη Λιβύη

Βρέθηκαν και εκκενώθηκαν τελικά οι Γάλλοι! Ένα τμήμα των γαλλικών ειδικών δυνάμεων είχε διεισδύσει πριν από καιρό στη Λιβύη με αποστολή...ποιός ξέρει; Μόνο αυτοί!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλγερινής εφημερίδας El Khabar (Τα Νέα, Χαμπάρια) οι Γάλλοι δρούσαν στην νοτιοδυτική Λιβύη για να προσβάλουν στρατόπεδα της Αλ Κάϊντα, ή λαθρεμπόρους όπλων και άλλων ...αγαθών!




Hammada al Hamra! Απέραντη έκταση που καλύπτει 60.000 τετρ. χλμ.  Εκείνο το σημείο της Σαχάρας, έχει μαζέψει αντάρτες από το Μάλι και άλλες γύρω χώρες και αποτελεί πέρασμα για διακίνηση λαθραίων όπλων από και προς αφρικανικές χώρες. Πλήρως εκμεταλλεύσιμο δρομολόγιο για την Αλ Κάϊντα όπως φαίνεται. Προφανώς οι Γάλλοι σε συνεργασία με άλλους συμμάχους, είχαν σχεδιάσει καταδρομική ενέργεια ή ειδική αναγνώριση για κατεύθυνση πυρών μαχητικών αεροσκαφών. 




Για 2 ή 3 ημέρες το γαλλικό καταδρομικό τμήμα δεν έδωσε σημεία ζωής και η Βάση  τους, άρχισε την διαδικασία έρευνας-διάσωσης με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα ζητήθηκε από την Αλγερία άδεια πτήσεως πάνω από μία περιοχή των ανατολικών συνόρων της με τη Λιβύη, αλλά αρχικά το αίτημα  δεν έγινε δεκτό.




Οι Γάλλοι στην νοτιοδυτική περιοχή της Σαχάρας, συνεργάζονται με στρατιωτικές δυνάμεις τόσο του Νίγηρα, όσο και του Τσαντ, αφού και οι δύο τελευταίοι,  διαθέτουν προσωπικό που γνωρίζει άριστα την έρημο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε, ότι οι Γάλλοι κομάντος ήθελαν να αιχμαλωτίσουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάϊντα για να μπορέσουν να κάνουν ανταλλαγή με Γάλλους ομήρους που κρατούνται από αντάρτες  στο βόρειο Μάλι, στη Σομαλία και στο Αφγανιστάν. 

Υπάρχει αυτή τη στιγμή διάχυτη η υποψία ότι η Αλ Κάϊντα  μαζί με Νιγηριανούς Boko Haram έχει διεισδύσει στο ισλαμικό Μαγκρέμπ με την εξέλιξη των γεγονότων στη Λιβύη και προσπαθεί να επανατάξει πιστούς Λίβυους σαλαφιστές (Salafi Jihadists) για να δημιουργήσει οργάνωση που θα συνεργάζεται μαζί τους. 

Αυτό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές δυνάμεις με τους αντάρτες στη Λιβύη και διστάζουν πολύ να διαθέσουν οπλισμό και γνώσεις.

Οι Γάλλοι που είχαν πάθει ζημιά μάλλον στο αμάξι τους, αφού κρύφτηκαν (ή χάθηκαν) για 3 ημέρες κάπου στην αχανή έκταση, σώθηκαν μετά από την μεγάλη επιχείρηση έρευνας-διάσωσης. Ήταν τυχεροί. Θα μιλήσουμε για τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις σε επόμενο άρθρο.

Ανιχνευτής


Πηγή: El Khabar
          Ria Novosti




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.