Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Γεύμα μέσα σ' ένα μπουκάλι



Οι επιχειρήσεις του Αφγανιστάν και όχι μόνο, που απαιτούν πολύωρες και συνεχείς περιπολίες, ή αιφνιδιαστικά νυκτερινά εγχειρήματα, στα πλαίσια των ειδικών επιχειρήσεων, δεν επιτρέπουν πολλές φορές την τακτική, σε συγκεκριμένο ωράριο, σίτιση των μαχητών, ειδικά στο χώρο των ειδικών δυνάμεων.  Η ξηρά τροφή ειδικών επιχειρήσεων είναι μια καλή λύση. Υπάρχουν όμως και στο εμπόριο καλές λύσεις που απευθύνονται στους λάτρεις των δύσκολων σπορ και των περιηγήσεων στην άγρια φύση. Κυκλοφορούν παρασκευάσματα σε μορφή ροφήματος, που υποκαθιστούν τα γεύματα. 

Δεν μιλάω για τα ενισχυτικά πρωτεϊνών που πίνουν όσοι θέλουν να κάνουν "όγκο" στους μύες  τους. Αναφέρομαι σε ροφήματα που έχουν ισορροπημένο περιεχόμενο πρωτεϊνών, υδατανθράκων, αμινοξέων και βιταμινών που προσδίδουν ενέργεια σε όσους καταβάλλουν υπέρμετρη ή παρατεταμένη  φυσική προσπάθεια. Κάθε κουταλιά της "σκόνης" αυτού του είδους ροφήματος, δίνει 240 περίπου θερμίδες. Επειδή περιέχει και φυτικές ίνες, δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και παράλληλα βοηθάει και το πεπτικό σύστημα.

Θυμάμαι παλιά στην εποχή μου, που δεν υπήρχαν όλα αυτά, εκτός από την ξηρά τροφή αγοράζαμε μόνοι μας από τα μπακάλικα, συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα σε συσκευασία μικρών κουτιών και "καθ' οδόν" στις μεγάλες πορείες, το ρουφούσαμε για να κρατηθούμε γεροί. Μιλάω για πορείες των 50 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο και βράδυ! Άμα έβρεχε, τότε οι στιγμές ήταν .."απείρου κάλλους".

Σήμερα η τεχνολογία κάνει άλματα. Υπάρχουν πολλά τέτοια παρασκευάσματα! Αυτό που βρήκα είναι της εταιρίας Wilderness Athlete. Η κάθε συσκευασία περιέχει 15 δόσεις και κοστίζει 35$. Αλλά είπαμε! Είναι για ακραίες καταστάσεις! Όχι για κάθε μέρα!


Ανιχνευτής

Πηγή: Kit up
          
          




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.