Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αιµατοκύλισµα δίχως τέλος




Με σφοδρότητα συνεχίζονται οι αιµατηρές συγκρούσεις για την εξουσία στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανάµεσαστις στρατιωτικές δυνάµεις του έκπτωτου προέδρου Λορέν Γκµπαγκµπό και του αναγνωρισµένου από τη διεθνή κοινότητα Αλασάνε Ουαταρά, αφότου ο πρώτος αρνείται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσµα των προεδρικών εκλογών της 28ης Νοεµβρίου και να παραιτηθεί. 


Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντουεκουέ µόνο το διάστηµα 27 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε χθες η µη κυβερνητική οργάνωση Caritas. Με τις δυνάµεις του Ουαταρά να κατηγορούνται για τη σφαγή, ο γενικός γραµµατέας του ΟΗΕ Μπαν ΚιΜουν τον έθεσε προ των ευθυνών του. 



ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ του Ουαταρά παρέµειναν πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν πριν από έναν µήνα να καταπλήξουν τον κόσµο. «Μπορεί να µην είναι η επανάσταση της Τυνησίας. Μπορεί να µην είναι η επανάσταση της Αιγύπτου. Σίγουρα όµως θα είναι επανάσταση», είχε τονίσει τότε στην «Γκάρντιαν» ο επικεφαλής των ανταρτών Σιντού Σισέ. «Ολοι θα εκπλαγούν µε το πόσο εύκολα θα γίνει όλο αυτό». 


Διαβάστε το άρθρο στα Νέα






Εποχούμενη γαλλική περίπολος στο Αμπιτζάν
Στο μεταξύ οι Γάλλοι έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο του Αμπιτζάν και διατηρούν ανοικτή την αεροπορική επικοινωνία.  Προστατεύουν όλους τους ξένους που επιθυμούν να διαφύγουν από τις εμφύλιες μάχες. Τα γαλλικά στρατεύματα έχουν δύναμη 1400 ανδρών. Ήδη 1700 ξένοι από τους οποίους  σχεδόν οι μισοί Γάλλοι, είναι ασφαλισμένοι σε γαλλικό στρατόπεδο κοντά στο αεροδρόμιο. Ο πόλεμος καλά κρατεί! 


Πηγή:World news


  



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.