Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Οι Κινέζοι Βατραχάνθρωποι.

Κινέζοι βατραχάνθρωποι σε άσκηση ανακατάληψης πλοίου
Πρόσφατα είδαν τα μέσα ενημέρωσης κάποιες πληροφορίες για Κινέζους βατραχανθρώπους που έκαναν έξοδο από υποβρύχια.Πιθανολογείται ότι πρόκειται για μια μονάδα που αντιστοιχεί στους Αμερικανούς SEALs.

Η Κίνα δεν αφήνει πολλές πληροφορίες να "βγαίνουν" προς τα έξω για τις ειδικές δυνάμεις της, αλλά μέσα από το διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει κάμποσα άρθρα, εικόνες και βίντεο, ένα από τα οποία θα δείτε στο τέλος.

Οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις, φαίνεται, από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ως τώρα, να μην ξεπερνούν τις 5.000 σε προσωπικό, άριστα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο. Δεν είναι απολύτως γνωστό, ποια είδη μονάδων χαρακτηρίζονται κατ' αυτούς, ειδικές δυνάμεις. Είναι οργανωμένες σε δύο συγκροτήματα τα 6ο και το 8ο "Συγκροτήματα Ειδικού Πολέμου" και μία μονάδα Commandos του Πολεμικού Ναυτικού. Η "δεξαμενή" προσωπικού είναι το 15ο αερομεταφερόμενο Σώμα Στρατού. Όποιος Κινέζος στρατιώτης επιθυμεί να υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, πρέπει πρώτα να γίνει αλεξιπτωτιστής. Με αυτό τον απλό τρόπο, γίνεται η αρχική επιλογή.

Προφανώς οι Κινέζοι βατραχάνθρωποι αποτελούν τμήμα της ναυτικής μονάδας Commandos, και πρέπει να έχουν συμμετάσχει με την διεθνή ναυτική δύναμη στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας ανοικτά της Σομαλίας. 

Στον πόλεμο του κόλπου του 1991, οι Κινέζοι είχαν συμμετάσχει με μερικές εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων, σε αποστολές κυρίως αναγνωρίσεως μακράς ακτίνας. Όταν είδαν τους Αμερικανούς Rangers, τους άρεσαν σαν δύναμη και άρχισαν να οργανώνουν παρόμοιες μονάδες. Το 2001 οι κινεζικές μονάδες ειδικών δυνάμεων μετεξελίχθηκαν και οργανώθηκαν τμήματα παρόμοια με την αμερικανική δύναμη "Δέλτα" τους Special forces και τους Βρετανούς SAS.

Οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται σκληρά τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον και θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες εκπαιδευμένοι και έμπειροι μαχητές. Οι βατραχάνθρωποι προφανώς, είναι απ' αυτούς. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, να προγραμματισθεί στα πλαίσια διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητικό! Ιδιαίτερα στις...πολεμικές τέχνες! Και προσέχετε! Όταν έρχονται κινέζικες στρατιωτικές αντιπροσωπείες στη χώρα μας, μην τους κάνετε μεταξύ των άλλων και επίδειξη....πολεμικών τεχνών! Δεν χρειάζεται γιατί αυτοί ξέρουν!

Ερώτηση: Τι όπλα έχουν οι Κινέζοι βατραχάνθρωποι στη φωτογραφία;


Ανιχνευτής

Πηγή: Strategy page

Bookmark and Share










2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/8/10, 11:17 π.μ.

    Τα όπλα που φέρουν οι Κινέζοι στην φωτογραφία είναι τα παρακάτω:

    QBZ-95 / 97
    http://world.guns.ru/assault/as39-e.htm

    QBU-88
    http://world.guns.ru/sniper/sn68-e.htm

    Πιστόλι μάλλον αυτό. QSZ-92
    http://world.guns.ru/handguns/hg122-e.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.