Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Αφγανιστάν: Ωμότητες


AddThis Social Bookmark Button
Time_coverΗ φωτογραφία της 18χρονης ακρωτηριασμένης Αφγανής στο εξώφυλλο του περιοδικού Time -σύμβολο της ωμότητας των Ταλιμπάν. Η Αϊσά που ξεχώρισε στο πλήθος για την ομορφιά της, τώρα ξεχωρίζει για άλλους λόγους: Ο σύζυγος της, με απίστευτη βαρβαρότητα, της έκοψε τη μύτη και τα αφτιά για να την τιμωρήσει επειδή ...εγκατέλειψε τα πεθερικά της!

Το Time περιγράφει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ακρωτηριασμού. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι αυτό είναι το μέλλον που θα αντιμετωπίσουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν εάν αποχωρήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Άλλωστε ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός: "Αυτό θα συμβαίνει εάν φύγουμε από το Αφγανιστάν".

Η Αϊσά, στην συνέντευξη της στο αμερικανικό περιοδικό, απευθύνει έκκληση στην Δύση να μην διαπραγματευθεί με τους Ταλιμπάν. Ακουμπώντας το κατακρεουργημένο πρόσωπο της λέει: "Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μου τον κάνανε. Πως θα μπορέσετε να συμφιλιωθείτε μαζί τους;".


 Πηγή: The Insider




 Σχόλιο Ανιχνευτή

Πολύ καλή "εκμετάλλευση" από τους συμμάχους στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων σε βάρος των Ταλιμπάν. Είναι εγκληματική ωμότητα ή... νόμος των Ταλιμπάν για την πράξη της γυναίκας προς τα πεθερικά της; Αποτρόπαιο έτσι και αλλοιώς για τη δυτική αντίληψη. Ίσως ενδεδειγμένη τιμωρία για τους πιστούς Ταλιμπάν. Διαφορετική αντίληψη! Δύο όψεις του νομίσματος!

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.