Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Οι Ανιχνευτές

Bookmark and Share

Αξίζει τον κόπο να δείτε το βίντεο που ακολουθεί και αναφέρεται στους αλεξιπτωτιστές-ανιχνευτές των Βρετανών. Τι είναι αυτοί; Οι κεραίες και τα μάτια των μονάδων αλεξιπτωτιστών και του υπολοίπου στρατού ακόμη. Είναι αυτοί που "πέφτουν" οπουδήποτε, οποτεδήποτε και οργανώνουν κατάλληλες ζώνες ρίψεως ή προσγειώσεως για να υποδεχθούν τμήματα με ασφάλεια.

 Είναι οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και εξασκημένοι μαχητές αλεξιπτωτιστές που θα διεισδύσουν απ' αέρος για να προσεγγίσουν "στόχους" και να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες Είναι η "αφρόκρεμα" των αλεξιπτωτιστών. Κάνουν την δουλειά που κάνει το ΕΤΑ σε μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει και μπορούν να οργανωθούν πιο καλά τα δικά μας τμήματα στις Μοίρες Αλεξιπτωτιστών και όχι μόνο. 'Ολες σχεδόν οι μοίρες  Καταδρομών, με επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), που έχουν εκπαιδευτεί αλεξιπτωτιστές, αποτελούν εν δυνάμει μονάδες αλεξιπτωτιστών και εύκολα μεταπίπτουν σε τέτοιες, μετά από σύντομη προετοιμασία και με τα απαραίτητα υλικά. Χρειάζεται, όπως έχουμε τονίσει, σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού "κεφαλαίου".

Αλήθεια τι γίνεται με το Σχολείο Ανιχνευτών της ΣΧΑΛ; Λειτουργεί ακόμη;

Ανιχνευτής




 

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/8/10, 1:19 μ.μ.

    Δεν λέω καλό το βίντεο στο οποίο όμως δεν φαίνεται καμία από τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τους pathfinders δηλαδή άλμα σε μη φίλιο έδαφος και προετοιμασία και οργάνωση ζώνης ρίψης. Εμπειρία εγώ ώς έφεδρος δεν έχω αλλά απο τις συζητήσεις με στελέχη της Ζ ΜΑΚ οι εντυπώσεις ήταν πως πρόκειται για επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης στην ειδικότητα τους, και μια μικρή υστέρηση σε θέματα φυσικής κατάστασης (πορείες). Τώρα οσον αφορά το θέμα του σχολείου ανιχνευτών της ΣΧΑΛ που έθεσες ήταν τουλάχιστον τότε (1996) μια καλή ευκαιρία για εμάς τους έφεδρους (γιατί τα στελέχη δεν εμφανίζονταν, εκτός εάν προέρχονταν από άλλες μονάδες βλ. ΟΥΚ) να κάνουμε μερικά άλματα παραπάνω, και σε διαφορετικές ζώνες ρίψεων (τα περισσότερα δυστυχώς χωρίς φόρτο)και μερικές θεωρίες περί οργάνωσης της ζώνης ρίψεων και τίποτα περισσότερο.

    Φιλικά Λυκάων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις, απ'όσα έχω διαβάσει οι δικοί μας Ανιχνευτές είναι το ΕΤΑ. Άλλωστε από το τις αρχές της δεκαετίας του 1980 συμμετέχει ανελιπώς στο LRRP στη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.