Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τεχνική Αναρτήσεως και Καταρριχήσεως από Ελικόπτερο.

Bookmark and Share

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες έχουν οργανώσει ένα μικρό σχολείο 2 εβδομάδων για την εκπαίδευση προσωπικού  στην τεχνική της ανάρτησης και καταρρίχησης από ελικόπτερο (Helicopter Rope Syspension Techniques Masters Cource) στο στρατόπεδο Καμπ Χάνσεν.

Το σχολείο καλύπτει κυρίως τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των τμημάτων αναγνώρισης (Force Recon) των Πεζοναυτών, ώστε να εκτελούν διεισδύσεις  και αποχωρήσεις  σε περιοχές που δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση άλλου μέσου.

Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης το προσωπικό που έχει επιτυχώς ολοκληρώσει, θεωρείται κατάλληλο να εκπαιδεύει άλλους στην μονάδα του και να  τοποθετεί και να ελέγχει την εγκατάσταση των συλλογών καταρρίχησης και ανάρτησης σε ελικόπτερα.

Το σχολείο περιλαμβάνει την εκπαίδευση στην ταχεία καταρρίχηση με χρήση νάυλον σχοινιών, στην τεχνική fast rope, και στην ανάρτηση. Ο χρόνος κατανέμεται σε 10 ώρες στην αίθουσα, 40 ώρες στην εκμάθηση των συλλογών σχοινιών και στην χρήση τους και 30 ώρες σε πρακτική εφαρμογή και τακτική του πεδίου των επιχειρήσεων. Στα μαθήματα εμπεριέχονται αντικείμενα φυσικής και μηχανικής των συλλογών, αντοχές σχοινιών, κρίκων, χρησιμοποίηση επι μέρους εξαρτημάτων και θέματα ασφάλειας των ελικοπτέρων, όλων των τύπων όπως CH-46E Sea Knight, CH-53 Super Stallion, UH-1H Huey και  HH-60 Pave Hawk. 

Ένα πολύ χρήσιμο και αναγκαίο σχολείο και θα έλεγα, μία καλή ιδέα που ίσως πρέπει να την κοιτάξουν στο χώρο των ειδικών δυνάμεων. Ένα διακλαδικό σχολείο με την ανάληψη της οργάνωσης από τη Μοίρα  Ερευνας Διάσωσης της ΠΑ, δεν θα έβλαπτε! Και λέω διακλαδικό, για τη διαθεσιμότητα όλων των τύπων ελικοπτέρων που έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι γνώμη έχετε;

Και κάτι που ενδιαφέρει τους "Διασώστες". Έμαθα ότι οργανώνεται διεθνές συνέδριο SAR-CSAR (Search and Resque- Combat  Search and Resque) στο Amberdeen της Σκωτίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ στη σύντμηση CSAR. Καλό θα ήταν κάποιος να το παρακολουθήσει από την 31  ΜΕΕΔ. Δεν θα πάνε χαμένα τα έξοδα!

Σας χαιρετώ καταδρομικά,


      Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.