Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Eιδικές Επιχειρήσεις: Ένας Στρατηγός των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Bookmark and Share
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ .ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Ο NEOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ CENTCOM GENERAL JAMES MATTIS/
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Εδώ στεγνώνουν τα μελάνια και δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσεις τα απίστευτα και μοναδικά προτερήματα του διαδόχου του Στρατηγού ΠΕΤΡΕΟΥΣ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΤΙΣ. Αυτό τον καιρό οι ΗΠΑ έχουν κορυφαία στελέχη στην κεφαλή των ΕΔ και γεωγραφικών τους ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ(ΜΟΥΛΕΝ-ΦΡΕΙΖΕΡ-ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ-ΠΕΤΡΕΟΥΣ-ΟΝΤΙΕΡΝΟ-ΟΣΤΙΝ-ΝΤΕΜΠΣΕΙ-ΓΟΥΩΡΝΤ-κα). Όμως ο Στρατηγός ΜΑΤΤΙΣ είναι κάτι το εντυπωσιακό. Έχει και τεράστια πολεμική εμπειρία από ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, αλλά είναι και ΑΝΑΛΥΤΗΣ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ κ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ-και πάνω από όλα ξεχωριστός άνθρωπος. Το 2008 μου έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό «ΑΘ» που ήμουνα ΕΚΔΟΤΗΣ. 
Σε δυο συμπόσια της Συμμαχίας συναντηθήκαμε. Ο ΜΑΤΤΙΣ είναι ο αξιωματικός που έχει περάσει μπροστά από την εποχή μας. Διετέλεσε ως ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της ALLIED TRANSFORMATION COMMAND/NATO και όταν εκεί τοποθετήθηκε ΓΑΛΛΟΣ πτέραρχος , ανέλαβε το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που είναι η JOINT FORCES COMMAND.Εκεί που η ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΑ ΟΥΣΙΑ και γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Προέρχεται από τους ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ. Πολύ σημαντική η απόφαση των ΟΜΠΑΜΑ-ΓΚΕΪΤΣ να του αναθέσουν την Διοίκηση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην Αεροπορική Βάση ΜΑΚΝΤΙΛ-ΤΑΜΠΑ-ΦΛΟΡΙΝΤΑ.
Απλά και μόνο γιατί ο Στρατηγός ΜΑΤΤΙΣ είναι πολύ προωθημένων αντιλήψεων αναφέρω μερικά στοιχεία:
*ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ της επέμβασης στο ΙΡΑΚ με εξειδίκευση στον ανορθόδοξο πόλεμο. Τώρα έχει την ευθύνη του ΙΡΑΚ, του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, της πιθανής επίθεσης στο ΙΡΑΝ και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε περίπου 20 χώρες της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ.
*ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ .Αυτό το απαιτούν και οι συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη Διοίκηση .ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ της ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ. ΜΕΓΑΛΗ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ του με την αντιμετώπιση τρομοκρατών και ανταρτικών κινημάτων. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ τις 300 από τις 365 ημέρες στην ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Είναι η δεύτερη φορά που ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ διοικεί την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ(μετά τον ΑΝΤΟΝΙ ΖΙΝΙ επί ΚΛΙΝΤΟΝ).
*ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ πολύ με ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και ΜΜΕ. ΕΧΕΙ ιδιαίτερα «καλή χημεία» με τον ΠΕΤΡΕΟΥΣ. Μαζί έγραψαν το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ για COUNTERINSURGENCY.(όταν ήταν και οι δυο Στρατηγοί 3 αστέρων). ΣΤΟ ΙΡΑΚ το 2004 ήταν ο επικεφαλής της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΥΓΗ» ΣΤΗΝ ΦΑΛΟΥΤΖΑ, που οδήγησε στην εκκαθάριση των ΜΠΑΑΘΙΣΤΩΝ από την πόλη.
*ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ/ΔΙΑΛΕΚΤΗΣ.(είχε προ δυο χρόνων επισκεφθεί θυμάμαι το NMIOTC/ΣΟΥΔΑ και τα είχε πει με τον ΕΠΙΤΙΜΟ Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ)
Απλά κατέγραψα μερικά στοιχεία μιας ξεχωριστής στρατιωτικής και όχι μόνο προσωπικότητας. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ του 21ου ΑΙΩΝΑ.
Τώρα θυμήθηκα ότι και ο Υποδιοικητής της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αντιστράτηγος ΑΛΛΕΝ είναι και αυτός ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ. Ενώ στο τιμόνι της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ βρέθηκε μια φορά ΝΑΥΑΡΧΟΣ (ο ΦΑΛΟΝ που παραιτήθηκε επί ΜΠΟΥΣ-2), αλλά ποτέ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ.

 Πηγή: drougos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.