Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Υλικά επικοινωνιών

Bookmark and Share

 Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί όταν μιλάμε για σταθμούς ασυρμάτων(Σ/Α) επικοινωνιών  σε μονάδες ειδικών δυνάμεων. Κατ'αρχήν πρέπει να είναι στρατιωτικών προδιαγραφών, δηλαδή, να αντέχουν σε κραδασμούς, κτυπήματα, σκόνη, νερό, λάσπη, σε ακραίες θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες και σε περιβάλλον ΑΡΒΧΠ(Ατομικού, Ραδιολογικού,Βιολογικού,Χημικού Πολέμου), αλλά και στην φάση της απολύμανσης ΑΡΒΧ ουσιών.

Αλλά για τις ειδικές δυνάμεις, αυτού του τύπου οι  Σ/Α πρέπει επιπρόσθετα να είναι μικρού βάρους και πολλαπλών δυνατοτήτων και διαμορφώσεων. Πρόκειται για την επόμενη γενεά τεχνολογίας επικοινωνιών, γνωστή σαν "Διακλαδικό Σύστημα  Τακτικών Επικοινωνιών"{Joint Tactical Radio System (JTRS)}. Για ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, η εταιρία General Dynamics έχει αναλάβει την κατασκευή αυτής της μορφής φορητών Σ/Α πολλαπλών χρήσεων.

Οι νέες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν αναφέρονται σαν "low temperature co-fired ceramics"   και "high density inerconnect" και επιτρέπουν την "συρρίκνωση" των κυκλωμάτων σε τόσο μικρές διαστάσεις, που είναι εύκολη, η μικρή σε όγκο και βάρος κατασκευή Σ/Α, ενώ παράλληλα γίνεται και εξοικονόμηση  πηγής ενέργειας. Με άλλα λόγια η μπαταρία αντέχει πιο πολύ αφού δεν καταναλώνει γρήγορα ενέργεια. Η κατασκευαστική εταιρία, με αυτή την τεχνολογία μπόρεσε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων (2MHz-2,5GHz) και να φτιάξει ένα Σ/Α 5 Watt, που ζυγίζει μόνο 300 γραμμάρια.

Δεν είναι μόνο αυτή η εταιρία! Υπάρχουν και άλλες πολλές όπως η ΙΤΤ, η HARRIS και η TCS που ασχολούνται παράλληλα με το ίδιο αντικείμενο μελέτης. Η ουσία παραμένει ότι το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων χρειάζεται αυτούς τους ασυρμάτους "εδώ και τώρα". Εξαρτάται από αυτούς που αποφασίζουν για τα χρήματα, να διαλέξουν τι θέλουν. Ειδικές δυνάμεις ή όχι! Πρέπει όμως να σκεφτούν πολύ σοβαρά και να ακούσουν προσεκτικά πριν αποφασίσουν, γιατί  αν πουν "όχι", όταν ζητήσουν ειδικές δυνάμεις δυστυχώς δεν θα έχουν! Από τη άλλη πλευρά οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να ξέρουν τι θέλουν και γιατί. Το κυριώτερο, πρέπει να ξέρουν να το ζητούν!

Ανιχνευτής


Πηγή: SOF Technology







2 σχόλια :

  1. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΗΣ.
    Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Papadim110,

    Φαίνεται να είσαι ειδικός για το θέμα!
    Περιμένω να γράψεις κάτι και να μου το στείλεις για ανάρτηση.

    Φιλικά,

    Ανιχνευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.