Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλικία; ποια ηλικία;

Ο Εντ Γουίτλοκ στον μαραθώνιο του Τορόντο όπου τερμάτισε σε 3:15:54 στα 81 του (φωτό: Victah photorun.net)

Φορώντας το Νο1 που του έδωσαν οι διοργανωτές ελπίζοντας ότι θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και με όρεξη πρωτάρη δρομέα ο 81χρονος Εντ Γουίτλοκ έτρεξε στην πρώτη διοργάνωση ημιμαραθωνίου στο Μίλτον του Καναδά την περασμένη Κυριακή. Φυσικά έκανε το χατίρι των διοργανωτών πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατηγορίας παρά το γεγονός ότι δεν ήταν και στην καλύτερη του κατάσταση. 

Βέβαια κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο αφού πριν λίγους μήνες στον μαραθώνιο Scotiabank Waterfron του Τορόντο τερμάτισε σε 3:15:54 ακολουθώντας πιο γρήγορα περάσματα (10άρι σε 46:17, 30άρι σε 2:18:11). Ο Γουίτλοκ που είναι βρετανικής καταγωγής ζει εδώ και χρόνια στην πόλη Μίλτον στον Οντάριο του Καναδά την οποία και θεωρεί πατρίδα του. 

Έτσι με τη συμμετοχή αλλά και με το ρεκόρ του τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα του πατρίδα ενώ δεν σταμάτησε να βάζει στόχους για το μέλλον αφού σκοπεύει να λάβει μέρος και σε άλλους αγώνες πραγματοποιώντας νέα ρεκόρ. 

Την ίδια στιγμή ο Φάουτζα Σινγκ, ένα άλλο ηλικιακό φαινόμενο, την ερχόμενη Κυριακή θα τρέξει στον μαραθώνιο του Σάρεϊ στη Μ. Βρετανία. Η ηλικία του; 101! Είπατε τίποτα;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.