Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το συνδυασμένο όπλο των ειδικών επιχειρήσεων


To ARES-16 AMG-2/MCR (Assault Machine Gun-2/Mission Configurable Rifle) είναι ένα Πολυβόλο/Τυφέκιο ή το αντίστροφο! Εγώ θα το χαρακτήριζα σαν "¨Συνδυασμένο Αυτόματο Όπλο" αφού συνδυάζει χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών όπλων. 


Παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Υλικών Ειδικών Επιχειρήσεων (SOFIC) που έγινε τον Μάιο του 2012 στην Τάμπα της Φλόριντα, εκεί που είναι και το Στρατηγείο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM).


Πρέπει ήδη να έχει κυκλοφορήσει μέσα στις ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών. Αυτό που ικανοποιεί είναι η απόδοση σε ισχύ πυρός με μικρό βάρος του όπλου. Ζυγίζει 3,4 κιλά και ο ρυθμός βολής του φτάνει από 600 μέχρι 1000 φυσίγγια/λεπτό! Είναι διαμετρήματος 5,56 χιλ. x 45 χιλ. τυποποίησης ΝΑΤΟ. Το ωφέλιμο βεληνεκές του είναι 600 μέτρα με τα μεταλλικά σκοπευτικά.


Μπορεί να μετατραπεί, με αλλαγή κάννης, σε υποπολυβόλο, σε τυφέκιο ακριβείας με την προσθήκη σκοπευτικής διόπτρας και σε πολυβόλο με γεμιστήρα ή με δεσμίδα. Ο μοχλός πυρός και ασφαλείας έχει τρεις θέσεις, βολής κατά βολή, βολή  κατά ριπές και "SAFE". Δουλεύει με το σύστημα πίεσης των αερίων. Όπλο για όλες τις δουλειές!

Διαθέτει:
  • Διπλό Σύστημα τροφοδοσίας (Γεμιστήρα/Δεσμίδα)
  • Ρυθμιστή αερίων
  • Αναδιπλούμενο Μοχλό οπλίσεως αριστερά
  • Σύστημα ταχείας αλλαγής κάννης
  • Βάση προσαρμογής σκοπευτικών τύπου Picatinny
  • Πτυσσόμενο ή αναδιπλούμενο κοντάκιο
  • Προσθαφαιρούμενο δίποδα που χρησιμεύει πτυσσόμενος και σαν χειρολαβή
Μπορεί να πάρει όλων των ειδών τα πυρομαχικά, τους σιγαστήρες και τις σκοπευτικές διόπτρες που παίρνουν τα τυφέκια της σειράς Μ-16.

Απ΄ό,τι φαίνεται σαν να "καλάρεσε" στους παριστάμενους. Δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει στο ιστολόγιο της εταιρείας.

Επειδή μιλήσαμε για γεμιστήρες παραπάνω, είδα να κυκλοφορεί και ένας γεμιστήρας 60 ή 100 φυσιγγίων! Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλοι γεμιστήρες πολλών φυσιγγίων από παλιά, όπως ο τύπος Beta C MAG των 100, αλλά  αυτός ειδικά των 60 φυσιγγίων, μου φαίνεται πολύ βολικός!


Ανιχνευτής











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.