Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ρώσοι ανιχνευτές καταδρομείς στα βουνά της Ιταλίας

 
 
Στο πρώτο στάδιο οι ομάδες ανιχνευτών καταδρομέων θα εξασκούνται ξεχωριστά. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια τριών μερονυχτίων θα ασχολούνται μαζί, με την ανίχνευση στην υψηλή ορεινή περιοχή και στην ορεινή δασώδη περιοχή. Σύμφωνα με το σενάριο, οι περιοχές αυτές ελέγχονται από παράνομες ένοπλες ομάδες,- είπε ο επίσημος εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τύπου των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρωσίας, αντισυνταγματάρχης Νικολάι Ντόνιουσκιν.

 Από την ρωσική πλευρά στις ασκήσεις αυτές θα πάρει μέρος μία ομάδα αναγνώρισης από την ειδική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων του 49ου Ορεινού Στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και από την ιταλική, παρόμοια ομάδα του 4ου ορεινού αερομεταφερόμενου συντάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας. Οι ασκήσεις διεξάγονται με σκοπό την εμβάθυνση της εμπειρίας της κοινής αντίδρασης των τρομοκρατικών ομάδων και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των μερών.

 "Οι διαστάσεις των ασκήσεων δεν είναι μεγάλες. Από κάθε πλευρά θα συμμετέχουν από μια διμοιρία ανιχνευτών. Οι Ρώσοι καταδρομείς προετοιμάζονταν εκ των προτέρων για το ταξίδι τους στην Ιταλία",- είπε ο στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Μπαρανέτς.

 Έχουν δοκιμάσει ήδη τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αναζήτησης και αναγνώρισης. Πήραν επίσης μέρος στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων εκπλήρωσης τέτοιων καθηκόντων, όπως είναι οι κανόνες και οι έμπρακτες γνώσεις επιβίωσης στα βουνά, μαζί και στην αναζήτηση τροφής και πηγών νερού. Έχουν ήδη εξασκηθεί και στην εκπλήρωση ορισμένων καθηκόντων με βάση την ειδική τακτική εκπαίδευσης.

 Η Ρωσία και η Ιταλία έχουν συσσωρεύσει μεγάλη πείρα συνεργασίας των ναυτικών τους δυνάμεων. Οι ναυτικοί των δυο χωρών συναντιούνται περιοδικά σε κοινές ναυτικές ασκήσεις, ενώ οι Χερσαίες Δυνάμεις μας δεν έχουν τέτοια πλούσια εμπειρία ακόμα. Αν και πέρυσι οι Ιταλοί ανιχνευτές καταδρομείς πήραν ήδη μέρος στις κοινές ασκήσεις στο Βόρειο Καύκασο,- παρατήρησε ο Βίκτορ Μπαρανέτς.
"Μπορούμε, ωστόσο, να πάρουμε και εμείς κάτι και από τους Ιταλούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας στις ορεινές συνθήκες. Πραγματικά, στην Ιταλία, υπάρχουν από καιρό ορεινοί τυφεκιοφόροι και έχουμε κάτι να μάθουμε απ’αυτούς. Τέτοιες επαφές είναι αμοιβαία επωφελείς".

 Δύο ρωσικές ορεινές ταξιαρχίες είχαν συγκροτηθεί πριν από πέντε χρόνια. Ο συνολικός αριθμός αυτών των συνδέσεων ανέρχεται σε 4500. Προβλέπεται ότι και οι δύο τους θα χρησιμοποιούνται για την προστασία της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.