Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Υπερμαραθώνιος 200 Χιλιομέτρων μετά φόρτου Εφέδρων Καταδρομέων

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
«ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ».

Στην γυμνή και μαυρισμένη από τις φωτιές κορυφή της Πάρνηθας, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, λίγο πριν τη δύση του ήλιου, στις 7 το απόγευμα, γράφτηκε ιστορία , ουσιαστικά και αθόρυβα, με ένα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Ρεκόρ, Ανδρείας, Ευψυχίας , Εθελοντισμού και Πατριωτισμού, από τους Έλληνες ενεργούς Πολίτες, Εφέδρους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Καταδρομείς του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ.


Ο Υπερμαραθώνιος των 200 χιλιομέτρων, σε πεντέμιση ημέρες, ξεκίνησε στις 16.00 από τους Δελφούς στην αγκαλιά του Παρνασσού, την Τρίτη 28 Αυγούστου, και περατώθηκε πανηγυρικά στην Πάρνηθα, το απόγευμα της Κυριακής, με τους Έφεδρους Καταδρομείς, να φθάνουν στον χώρο τερματισμού δυο ώρες πριν την προβλεφθείσα ώρα αφίξεως, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, για την ταπείνωση, και την πτώχευση, γενικά και στα επίπεδα των Αξιών, του Πολιτισμού, της Οικονομίας, της Παιδείας, της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας., αυτής της περήφανης και ξακουστής χώρας.

Σε αυτό το περίπολο Ευψυχίας και Ανδρείας, οι σκληροτράχηλοι άνδρες κουβάλησαν συμβολικά στις πλάτες τους και τις αμαρτίες, τα λάθη και τη λεηλασία του κατεστημένου και του διεφθαρμένου πολιτικού – κομματικού συστήματος της Μεταπολίτευσης, εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Επισκεπτόμενος αρχικά το Μαντείο των Δελφών, όπως στην Αρχαιότητα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. νοερά εζήτησε χρησμό για τα μελλούμενα από την Πυθία, κι εκείνη απεφάνθη ότι : «…τα λάθη πληρώνοντας, όχι από τους πολλούς, αλλά από τους από λίγους πραγματικά υπεύθυνους που νομίζουν ότι θα κρυφθούν μακριά από την λαϊκή οργή και την ομόθυμη κατάρα, όμως θα πληρώσουν γρήγορα και οδυνηρά , ο παραπλανημένος και αφελής λαός θα συνέλθει και θα νικήσει μετά από δυστυχία μεγάλη...».

Μετά τον «χρησμό» το τμήμα τιμήθηκε από την Αντιδήμαρχο κα. Λέλα Μπακολουκά, που επέδωσε αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Δελφών στον Πρόεδρο του Δ.Σ., με μεγάλη συγκίνηση, διότι όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκδήλωση σε όλη τη Φωκίδα, ενώ στην κατάληξη του χαιρετισμού της εζήτησε και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος σε σχεδόν κατανυκτικό κλίμα.

Πλακέτα στον Πρόεδρο του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ., επέδωσε και ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Φωκίδας, Έφ. Λοχαγός (ΠΖ) Ιωάννης Τσινταβής,, καλώντας και αυτός με τη σειρά του, τους Πολίτες, Έφεδρους Αξιωματικούς, εθελοντικά και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να βοηθήσουν την Ελλάδα με κάθε τρόπο.

Στη συνέχεια, κοντά στις 4μ.μ., κάτω από τον ανελέητο ήλιο του απομεσήμερου, ξεκίνησε, το ….

Οδοιπορικό, πείνας , δίψας και «τρέλας»

…και το «πάρτι», ξεκίνησε, με πρώτο άλμα 16 χλμ., στο καταφύγιο «Δέφνερ», στα 1.800μ από τα 590 των Δελφών, 6 ώρες ανηφόρα, «…έτσι για την πλάκα μας, κομάντος, φύγαμε…».

Τη δεύτερη μέρα, Παρανασσός-Κίρφη, τα διπλά της προηγούμενης, 32 χλμ. από τα 1.800 στα 2.416 μ. «…11 ώρες ανηφόρα, μόνο και μετά ξανά κατηφόρα…»
Τρίτη μέρα, Ελικώνας, 31 χλμ., από τα 550 στα 1.200, 11 ώρες ανηφόρα μόνο, τούτη τη φορά,
Τέταρτη μέρα, Ελικώνας-Κιθαιρώνας, 37,5 χλμ. απ’ τα 800 στα 1.2.00 σε 13 ώρες ανηφόρα μόνο,
Πέμπτη μέρα, Κιθαιρώνας-Πάστρα-Πάρνηθα, από τα 1.400 στα 550 μ. κατηφόρα μόνο, φάνηκε η Πάρνηθα, κουράγιο, 40 χλμ. «αέρα»

Έκτη μέρα, Πάρνηθα, υψομετρικό, Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής, κορυφή Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , Πάρνηθα, στα 1.100μ. 20 χλμ. 8 ώρες, …Κομάντος συγχαρητήρια, φτάσαμε».

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά από φωνές και τρέξιμο πολύ ο Ταγματάρχης και Πρόεδρος μας Αλέξανδρος Κόντος, δέχθηκε τηλεφώνημα του Υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος τυγχάνει επίτιμο μέλος μας, πριν πολιτευθεί, με το οποίο του ανακοίνωσε τα συγχαρητήρια του, για το πολύ επίπονο Περίπολο, Ευψυχίας, αναγνωρίζοντας τον Εθελοντισμό των Εφέδρων, και την κοινωνική τους προσφορά και θέτοντας την όλη δραστηριότητα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα μεγάλα Νατοϊκά Σχολεία Καταδρομών, Γερμανίας, και Αγγλίας για μόνιμα στελέχη, πραγματοποιούνται τα Military Long Range Patrols, με 80-90 χλμ, σε 6 ημέρες, μακράν αυτού που επέτυχαν οι Έλληνες Έφεδροι Κομάντος, 200 χλμ. σε 5 1/2 ημέρες. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Παγκόσμιο Ρεκόρ, από τους Ελληναράδες, Αθόρυβα και Καταδρομικά. Αγαλλιάζει ο Κολοκοτρώνης και καμαρώνει, ότι αυτός ήταν πού ΄λεγε, «με ότι έχουμε, κάνουμε πόλεμο ωρέ..»
Οδοιπορικού λακωνική εξιστόρησις … τέλος.

Έναρξη ….
Τελετή Άφιξης Κομάντος
Στις πρώην εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δίπλα στα καμένα της Πάρνηθας, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική , λιτή, στρατιωτική τελετή, με την παρουσία του Διευθυντή Δ.Ε.Δ. Υποστρατήγου κ. Ευάγγελου Σπανού, του Διευθυντή ΔΕΠΑΘΑ/ΓΔΟΣΥ Αν/χη Απόστολου Δεληγιάννη, , Αξιωματικών της Δ.Ε.Δ. και Εφέδρων Καταδρομέων.

Η άφιξη των ανδρών της ηρωικής περιπόλου, ήταν συγκινητική και σκόρπισε υπερηφάνεια στους παρευρισκομένους.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ. αφού έλαβε αναφορά από τον περιπολάρχη, κ. Κωνσταντίνο Παύλου, έφ. Ανθυπασπιστή (ΚΔ) ότι «…Αποστολή εξετελέσθη, με 14 παρόντες, και έναν άνδρα που εγκατέλειψε όντας ελαφρώς τραυματίας..», έδωσε ακολούθως αναφορά στον Στρατηγό της Δ.Ε.Δ.

Στη σύντομη αλλά περιεκτική του ομιλία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόποπυλο, για την στήριξη του περιπόλου, τον Αρχηγό Στρατού Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, και τον Διευθυντή Δ.Ε.Δ. Υποστράτηγο κ. Ευάγγελο Σπανό, για την υποστήριξη τους.

Κυρίως στάθηκε, στο ότι με το περίπολο αυτό, στάλθηκε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, στην ανάγκη όλων των ενεργών πολιτών, να στηρίξουν την Ελλάδα, χωρίς διχόνοια, από τις κομματικές ταμπέλες, με ενότητα , εθελοντισμό και πατριωτισμό και με στόχο την απομάκρυνση και παραπομπή στη δικαιοσύνη, όλων των υπεύθυνων «γυπαετών - τρωκτικών» που καταλήστευσαν το κράτος, και οδήγησαν τον ελληνικό λαό, σε αδιέξοδο, ανεργία, ταπείνωση, και αυτοκτονίες.

Το μήνυμα του Προέδρου του Π.Σ.Ε.Ε.Δ/Σ.Α.Κ. ήταν πως, όλοι μαζί μπορούμε να ξανακτίσουμε ένα νέο κράτος, δίκαιο, μικρότερου μεγέθους αλλά αποτελεσματικό . Καταδίκασε στη συνέχεια, όσους δεν τήρησαν τον όρκο τους, «να φυλάττουν Πίστη εις την Πατρίδα» , όλους τους ευτελείς επίορκους , που τους αξίζει ένα απηνές κυνήγι μέχρι να επιστρέψουν τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό.

Ανέδειξε την αξία και τον ρόλο των ενεργών Πολιτών, Εφέδρων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών και συνεχάρη κατόπιν, τους Μόνιμους και Έφεδρους Αξιωματικούς για το πνεύμα και την αποτελεσματική εκπαίδευση που παρέχουν στους στρατιώτες, αποτελώντας ένα πολλαπλασιαστή δύναμης, μαχητικής ικανότητας και Αποτροπής.

Ζήτησε και πάλι την λειτουργία Εθνοφυλακής για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Ασύμμετρων Απειλών.

Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε στους Υπερκομάντος του Περιπόλου, ότι με τον άθλο τους αυτό, κατέγραψαν νέο Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Ρεκόρ, Ανδρείας, αντοχής και Ευψυχίας., γράφοντας σελίδες δόξας στην ιστορία του Εθελοντισμού, των Δυνάμεων Καταδρομών, και των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ανακοίνωσε δε, ότι με το εγχείρημα αυτό κατεγράφησαν νέα Ψηφιακά, Δορυφορικά μονοπάτια, Δασοπροστασίας, ενώ παράλληλα δοκιμάστηκαν Δορυφορικές Επικοινωνίες, με απόλυτη επιτυχία καθ’ όλο το 24ωροοο…

Ακολούθως εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ενωμένοι, μπορούμε να ανοικοδομήσουμε ένα νέο κράτος, χωρίς χρέη στα παιδιά μας, χωρίς να αναμένουμε τον εύκολο πλουτισμό από το κράτος αυτό, αφού το προηγούμενο μοντέλο πελατειακής σχέσης με το κράτος, πτώχευσε και μας ταπείνωσε, αφήνοντας μας να πλέουμε ξυλάρμενοι προς στο πουθενά.

Επισήμανε ότι στην αποστολή συμμετείχε και μια άξια Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Σωτηρία, μια γυναίκα που γνωρίζει εκ των ένδον την αξία της ανθρώπινης ζωής, την οποία και δαφνοστεφάνωσε πρώτη, ως άξια της Πατρίδας,. Το όνομα της άξιας αυτής γυναίκας: Ελισάβετ Γραμματικού.

Τελειώνοντας, δήλωσε χειροκροτούμενος, ότι «…με τέτοιους Έλληνες, θεριά, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…».

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Δ.Ε.Δ. Υποστράτηγος κ. Ευάγγελος Σπανός, συνεχάρη εξ ονόματος του Αρχηγού Στρατού Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Γκίνη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρο Κόντο,, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στις Ένοπλες Δυνάμεις και του επέδωσε τιμητική πλακέτα του Γ.Ε.Σ.

Συνεχάρη και αυτός τους Κομάντος, που έφεραν εις πέρας την πολύ επίπονη αποστολή τους, υποσχόμενος, ότι θα είναι αρωγός και στη συνέχεια, στο μέτρο του δυνατού, στους άξιους Εφέδρους ενώ επέδωσε σε κάθε μέλος του Περιπόλου ξεχωριστά ονομαστικό δίπλωμα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Δ/Σ.Α.Κ. δαφνοστεφάνωσε ατομικά όλους τους κατάκοπους, αλλά ακατάβλητους και υπερήφανους Αθηναίους Εφέδρους, μαζί και τον μοναδικό εκ Θεσσαλίας σούπερ-Κομάντο, Ηλία Γεωργούλα.

Στο Περίπολο που έγραψε Ιστορία, συμμετείχαν και τερμάτισαν οι ακόλουθοι, Έφεδροι :

Κωνσταντίνος Παύλου Αρχηγός Περιπόλου
Κούλης Σπυρίδων
Κίτσος Γεώργιος
Φακίνος Κωνσταντίνος
Αφρουδάκης Παντελής
Χαϊκάλης Ανδρέας
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος
Λουκέρης Γαβριήλ
Γιανταμίδης Γεώργιος
Γεωργούλας Ηλίας
Ζεμπερλίκος Νικόλαος
Γριμπάπης Παντελής
Χαρμπίλας Ιωάννης
Γραμματικού Ελισάβετ


Ο Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ., ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Α/Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη, τον Διευθυντή Δ.Ε.Δ. Υποστράτηγο κ. Ευάγγελο Σπανό, τον Διευθυντή ΔΕΠΑΘΑ/ΓΔΟΣΥ Αντισυνταγματάρχη κ. Απόστολο Δεληγιάννη, , τη 13η Δ.Ε.Ε. τη 2η Μ.Α.Λ., το Κ.Ε..Ε.Δ. τους Ιατρούς, Λοχαγό κ. Γκορέζη, Υπίατρο κ. Ασλανίδη του Ε.Τ.Α., το Κινηματογραφικό Τμήμα του Στρατού, και όλο το λοιπό προσωπικό που συνετέλεσε βοηθητικά στον 3ο ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 2012 , όπως επίσης την ομάδα υποστήριξης του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ .

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.