Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Στα βουνά Quandil

Στρατιωτική τουρκική φάλαγγα οχημάτων μάχης, στην περιοχή των Κούρδων
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε για μια ακόμη φορά σε ιρακινό έδαφος, για την εξουδετέρωση των Κούρδων ανταρτών, στo ορεινό συγκρότημα  του Κιαντίλ (Qandil), μετά από το τελευταίο κτύπημα των Κούρδων σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο Τούρκων στρατιωτών. Οι επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών και μάλιστα καλά οργανωμένων, σε βάσεις τους  στο Βόρειο Ιράκ, απαιτούν μεγάλες δυνάμεις.


Τούρκος στρατιώτης, κοντά στα ιρακινά σύνορα, αναπαύεται στην άκρη του δρόμου
Δεν θα μιλήσω για ειδήσεις που άλλωστε υπάρχουν σε πληθώρα, αλλά για την εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, στις επιχειρήσεις. Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, συμμετέχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό . Η διείσδυση, ή εκτέλεση αναγνώρισης, η κατάδειξη στόχων, η αιφνιδιαστική προσβολή ανταρτικών βάσεων είναι κάποιες από τις αποστολές που αναλαμβάνουν.

Τουρκικό Πεζικό σε αναζήτηση των Κούρδων ανταρτών
Ακόμη περισσότερο, η οργάνωση "ειδικών τμημάτων" όπως προανήγγειλαν πριν από μήνες οι Τούρκοι, βοηθάει πολύ στην καταστολή των ανταρτών. Όμως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μιλάμε για αντάρτες που προσπαθούν να επηρεάσουν τον ντόπιο πληθυσμό είτε με το καλό είτε με το άγριο για να τον "πάρουν" με το πλευρό τους. 

Τούρκοι Καταδρομείς σε επίδειξη
Εδώ έχουμε ένα συμπαγή ίδιας εθνικότητας πληθυσμό, που αντιδρά   στις μέχρι σήμερα πρακτικές της όποιας κεντρικής  κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παράνομο στην Τουρκία κόμμα, το ΡΚΚ, με το αντίστοιχο στρατιωτικό του σκέλος που πολεμά. Αντίστοιχα υπάρχει το PJAK στο Ιράν, Ιρακ και Συρία. Επιδιώκεται αυτονομία σε πρώτο χρόνο, ίδια με την αυτονομία που έχουν οι Κούρδοι στο Βόρειο Ιράκ και αργότερα, τι άλλο; Ανεξαρτησία και ίδρυση ενιαίου ανεξάρτητου κουρδικού κράτους!

Κούρδοι αντάρτες εκπαιδεύονται
Άρα μιλάμε για ένα έθνος, που μάχεται για την ελευθερία του σε τέσσερις χώρες: Το Ιραν, το Ιρακ , την Συρία και την Τουρκία. Καθόλου καλή ιδέα και για τα τέσσερα εμπλεκόμενα κράτη. Τι απομένει να κάνουν; Συμμαχία! "Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου"  Έτσι και γίνεται. Οι Τούρκοι με τους Σύριους, έχουν μέχρι τώρα στρατιωτική συνεργασία και όχι μόνο. Με τους Ιρανούς, προφανώς έχουν για τον κοινό αντίπαλο, με αμφίδρομα ανταλλάγματα. Με τους Ιρακινούς Κούρδους οι Τούρκοι προς το παρόν, τα πηγαίνουν καλά  όσο δεν υποστηρίζουν τους "παράνομους" αντάρτες! Αλλά μπορεί αυτό πράγματι να συνεχιστεί; Μόνο για κέρδος χρόνου συζητάμε.
Ιρανοί Καταδρομείς
Οι Ιρανοί έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι τις  μεγάλης κλίμακας επιθέσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούν την τεχνική των "ειδικών τμημάτων", με μία διαφορετική παραλλαγή,  όπως λέγεται. Δηλαδή προσποιούνται τους Κούρδους αντάρτες και εκτελούν βιαιοπραγίες κατά του λοιπού κουρδικού πληθυσμού για να δημιουργήσουν αντίδραση και απέχθεια προς τους  πραγματικούς αντάρτες.

Τούρκος καταδρομέας σε περιοχή Κούρδων ανταρτών
Οι τουρκικές Ειδικές δυνάμεις λοιπόν καλούνται να αντιμετωπίσουν τους καλά οργανωμένους Κούρδους αντάρτες σε συνεργασία με τους Ιρανούς. Αλλά επειδή οι Ιρανοί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις σε ειδικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ανταρτών, τους εκπαιδεύουν οι Τούρκοι, μαθαίνοντάς τους στην ουσία την τεχνική και τακτική των Αμερικανών, αφού οι τελευταίοι έχουν εκπαιδεύσει τους Τούρκους στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλά και  διμερών στρατιωτικών σχέσεων. Αυτό γίνεται σε κοινή στρατιωτική βάση, στην περιοχή της Ουριμιγιέ (Urimyeh) στο βορειοδυτικό Ιράν. Δεν ξέρω αν έχουν αντιδράσει οι Αμερικάνοι και με ποιο τρόπο!




Συζητάμε λοιπόν για κατάπνιξη της εθνεγερσίας ενός λαού που αριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια. Καμμία ειδική ή μη στρατιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται ν' αποδώσει, όσο μεγάλης κλίμακας και αν είναι. Η ιστορία  το έχει αποδείξει.   "Φωνή λαού, οργή Θεού". Με άλλο τρόπο πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.