Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το νέο μπέργκιν των Αμερικανών Πεζοναυτών


USMC Pack System
Μετά από πολλές δοκιμές, παρατηρήσεις, παράπονα σχόλια και αναζητήσεις, οι σχολαστικοί Αμερικανοί Πεζοναύτες, προκήρυξαν δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων γυλιών μακράς διαβίωσης (USMC Packs) όπως ονομάζονται πιο επίσημα  τα γνωστά σε όλους μας μπέργκιν.

Μια απλή προκήρυξη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο, ήταν αρκετή και άφησε ελεύθερο το πεδίο στην αγορά για την αρχική υποβολή προτάσεων και προσφορών. 

Η τεχνική προδιαγραφή, βελτιωμένη με παρεμβάσεις και προτάσεις ήταν και το κύριο μέτρο αξιολόγησης των δειγμάτων που παρουσίασαν οι κατασκευαστές.

Τον περασμένο μήνα, ο διαγωνισμός έκλεισε με κάποιους προμηθευτές να παίρνουν δουλειά 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για 250 χιλιάδες μπέργκιν περίπου. Πολλά λεφτά! Κέρδισαν παρουσιάζοντας ένα ανθεκτικότατο και πρακτικότατο γυλιό, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Του χρόνου τέτοιο καιρό, οι Πεζοναύτες, θα έχουν τα καινούργια μπέργκιν τους.

Το εξαιρετικό με αυτό το νέο γυλιό,  FILBE (Family of Improved Load Bearing Equipment) είναι ότι "σπάει" σε 3 μέρη: στον κύριο γυλιό, στον γυλιό εφόδου και στον ασκό νερού, γιατί είναι και αυτός ενσωματωμένος στο πακέτο. Επίσης έχει πολύ καλή ανατομική κατασκευή, ώστε να προσαρμόζεται εύκολα στο σώμα του μαχητή, με ή χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δεν μιλάμε για αντοχή και αδιαβροχοποίηση! Αν πατήσετε τον προηγούμενο σύνδεσμο θα δείτε πολλές λεπτομέρειες.

Αλλά μπορείτε να καταλάβετε και από το βίντεο που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης αμυντικού υλικού στο  Quantico της  Virginia με την ευκαιρία της καθιερωμένης Modern Day Marine για το 2011, την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί βρίσκεται και μία από τις μεγαλύτερες βάσεις των Αμερικανών πεζοναυτών. Ξέρετε όμως ποιο είναι το αξιοπερίεργο με  το μικρό χωριουδάκι το Quantico, που βρίσκεται μέσα στην τεράστια σε έκταση βάση, (σχεδόν σαν την Αττική); Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τι να πει κανείς;

Ανιχνευτής.






2 σχόλια :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.