Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

"ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ"                                                              ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, του Δήμου Μαραθώνος, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Δήμου Παλλήνης, του Δήμου Αγ. Παρασκευής και του Δήμου Χολαργού - Παπάγου .

                                                           ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

                              Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

                              Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων

                              και των ανά την Ελλάδα και Κύπρο σωματείων εφέδρων

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, ναυτικού και καταδρομών (άνω των 1.100 μελών πανελληνίως) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) ανάδειξης της Ελληνικής ιστορίας και συμμετοχής σε αθλητικά, πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα σχετικά με το αντικείμενό μας.

Στις 8 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, θα διενεργήσουμε μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, με τη συνδρομή όλων των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής. Η συγκέντρωση των βατραχανθρώπων, των αλεξιπτωτιστών , των καταδρομέων , των πεζοναυτών και γενικά των εφέδρων, αλλά και των φίλων μας αθλητών θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο από 16.00 έως 17.30’ και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 18.00’ .

Η Λαμπαδηδρομία οργανώνεται για δεύτερη φορά ως μία ευκαιρία αναζήτησης του «πνεύματος της μάχης του Μαραθώνα» , εξ ου και η ανάστροφη διαδρομή.

Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», θα διανύσει τη διαδρομή ως ομάδα, φέροντας , ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή και θα αποτελέσει τη δική μας συμβολή για να φωτίσουμε τη νύχτα, που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει για δεύτερη φορά ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη, καθώς σε όλη τη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να απαγγείλουμε τις 158 στροφές του Εθνικού μας Ύμνου, ως μία υπόμνηση ενός λησμονημένου χρέους.

Όσοι εμπνέονται από το μήνυμα του ΑΓΗΜΑΤΟΣ καλούνται με χαρά να ενωθούν μαζί με τους ΟΥΚ, για να μεγαλώσουν τη δύναμη του Ελληνικού φωτός!

Τα ΜΜΕ καλούνται όπως τιμήσουν το λειτούργημά τους, παρευρισκόμενα στην προσπάθειά μας αυτή, ενημερώνοντας και προβάλλοντας τα μηνύματά μας για φιλοπατρία, συλλογικότητα, εθελοντισμό και αλληλεγγύη, που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

                                Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνος οργάνωσης

                                 Κυριάκος Κόκκινος - Δικηγόρος παρ' Αρείω ΠάγωΠληροφορίες:

1. Διενέργεια στις 8 Οκτωβρίου 2011: Έναρξη :18.00 – Λήξη: Περίπου 24.00.

2. Έναρξη: Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο) – Τερματισμός: Δήμος Μαραθώνα (Στάδιο ή Μουσείο).

3. Διαδρομή : Παναθηναϊκό Στάδιο – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος.

4. Συμμετέχοντες: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα τρέξουν σε άγημα, όλοι μαζί, με σταθερό κατά το δυνατόν ρυθμό προπόνησης, γύρω στα 7-8 χλμ/ώρα, σε δύο ή τρεις στίχους, αναλόγως της προσέλευσης.

5. Οι δρομείς, πρέπει να προσέλθουν στον τόπο έναρξης τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας.

6. Θα εξασφαλιστούν περιορισμένοι δαυλοί , οι δρομείς δε που θα τους φέρουν θα εναλλάσσονται κάθε χιλιόμετρο, ώστε όλοι να μεταφέρουν τη φλόγα σε κάποιο τμήμα της διαδρομής. Όποιος μπορεί να φέρει δικό του δαυλό, μπορεί να το πράξει και να εναλλάσσει αυτό με τα άτομα της σειράς του.

7. Οι δρομείς θα φέρουν αριθμούς, για το οπίσθιο μέρος της φανέλας , που θα χορηγηθούν από την οργανωτική επιτροπή, κατά την εγγραφή.

Προτιμώμενη ενδυμασία: Μαύρο σορτσάκι ή φόρμα και χακί , μαύρο ή μπλε σκούρο μπλουζάκι. Οι δρομείς ιδίως στρατιωτικοεφεδρικών σωματείων θα ήταν καλό να φέρουν μπλουζάκι του σωματείου τους.

8. Στη διαδρομή θα γίνουν περιορισμένες στάσεις σε κόμβους των δήμων, που θα διατρέξουμε για ενυδάτωση: 1η: Στην έναρξη, Παναθηναϊκό στάδιο, Δήμος Αθηναίων. 2η : Λ. Μεσογείων , έμπροσθεν Πενταγώνου, Δήμος Χολαργού. 3η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν αγάλματος Περικλή, Δήμος Χολαργού. 4η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν πλατείας Αγ. Παρασκευής, Δήμος Αγ. Παρασκευής. 5η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Γέρακα, Δήμος Παλλήνης. 6η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δήμος Παλλήνης. 7η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας και ΙΝ Αγ. Χριστοφόρου, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου. 8η : Λ. Μαραθώνος, στη διασταύρωση Ραφήνας, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. 9η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Ν. Μάκρης, Δήμος Μαραθώνα. 10η : Στο τέρμα, στάδιο Μαραθώνα, Δήμος Μαραθώνα.

9. Στη διαδρομή και στους κόμβους θα παρέχονται νερά και ενεργειακά ποτά. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να φέρει μαζί του πρόσθετα υγρά και ενεργειακές τροφές, ανάλογα με τις ανάγκες του.

10. Στον τερματισμό θα παραδοθούν σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς , που έτρεξαν όλη τη διαδρομή, αναμνηστικά και βεβαίωση συμμετοχής . Για την επάνοδο στην Αθήνα, όσων επιθυμούν , θα υπάρξει λεωφορείο , που θα αναχωρήσει μετά το πέρας της τελετής λήξης του αγώνα.

Για τους φίλους, που θα περιμένουν στο Στάδιο Μαραθώνα, ο Δήμος Μαραθώνα θα διαθέσει το Μουσείο του, με προβολές , ξεναγό και σπάνια εκθέματα των Μαραθωνίων και Μαραθωνοδρόμων και ελεύθερη είσοδο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα στην ιστορική και αθλητική μας παράδοση διαδίδοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πνεύμα του Μαραθώνα.

Διαδικαστικά:

1. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αποστείλουν σε οποιοδήποτε από τα fax, που ακολουθούν ( 210 4287838 και 210 6664219 ) , συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την ακόλουθη έντυπη αίτηση και δήλωσή τους, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους.

2. Επίσης οφείλουν να καταθέσουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 0560400300675 ΟΨΕΩΣ), το ποσό συμμετοχής των 15 € .

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ 2ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ
ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΥΔΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του/Της ………………………………………………….. του ……………….. και της …………………, επάγγελμα ………………………………., διεύθυνση κατοικίας ………………………………………………………………………….., τηλέφωνο ………………………………….. , e-mail ……………………………..…

Ο/Η υπογράφων/ουσα την παρούσα αιτούμαι όπως με περιλάβετε στο ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο θα διενεργήσει την 2η Μαραθώνια Νυχτερινή Λαμπαδηδρομία, στις 8-10-2011.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι τυγχάνω δρομέας αποστάσεων, ευρίσκομαι σε άριστη κατάσταση υγείας, έχω διενεργήσει τους επιβεβλημένους για το άθλημα που ασκώ ιατρικούς ελέγχους και ότι συμμετέχω στην 2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ με ιδία αποκλειστικά ευθύνη, έχοντας πλήρη γνώση και αντίληψη των συνθηκών , δυσκολιών και κινδύνων, που συνδέονται με αυτήν και επομένως παραιτούμενος κάθε σχετικής αξίωσης για συμβάντα , που ενδεχομένως λάβουν χώρα κατά τη διάρκειά της, κατά της οργανωτικής επιτροπής και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Δηλώνω ότι κατέθεσα το ποσό συμμετοχής μου στον υποδειχθέντα λογαριασμό του ΣΕΒ , στις ……………………, με αριθμό ………………………., ως χορηγία μου για τις ανάγκες και τα έξοδα οργάνωσης του Μαραθωνίου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ………………… 2011
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ
……………………………………………»

Αν υπάρξουν αλλαγές θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. του Συνδέσμου : 210 4287838 και με τον υπεύθυνο οργάνωσης κ. Κυριάκο Κόκκινο στο τηλ. 6973022722 .

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συλλόγου στο :

http://www.facebook.com/event.php?eid=186231768106536Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.