Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Η ρωσική αεραποβατική άσκηση!

Ένας αναγνώστης με παρακίνησε, στέλνοντάς μου ένα σύνδεσμο, να αναρτήσω πολύ καλές και σπάνιες φωτογραφίες θα έλεγα, από μία πρόσφατη ρωσική αεραποβατική  άσκηση.

Δεν διακρίνεται βέβαια η μαζικότητα της ρίψης, όπως στον καιρό της Σοβιετικής ένωσης, αλλά σε γενικές γραμμές, οι αρχές της αεραπόβασης παραμένουν οι ίδιες. Οι ρίψεις αλεξιπτωτιστών συνδυασμένες με ρίψεις τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τύπου BMD-2,  μετατρέπουν στο έδαφος και στα μετόπισθεν του αντιπάλου τις μονάδες και τα συγκροτήματα αλεξιπτωτιστών, σε μηχανοκίνητο πεζικό, σε μια  δύναμη κρούσης με ικανή ισχύ πυρός, για την δημιουργία ενός αρκετά μεγάλου αεροπρογεφυρώματος για τις ακολουθούσες δυνάμεις. Βέβαια όλα έχουν συνάφεια και άμεση εξάρτηση πάντα με το έδαφος. 

Σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών είναι οργανωμένες σε Σώμα Στρατού, με τέσσερις Μεραρχίες και μία Ταξιαρχία (σχολή Αλεξιπτωτιστών). Επιπλέον υπάρχουν και δύο ταξιαρχίες ανάμικτες με αλεξιπτωτιστές και μηχανοκίνητο πεζικό. Παράλληλα,το Σώμα διαθέτει και ένα Σύνταγμα Ειδικής Αναγνώρισης, που προσομοιάζει πολύ στους Spetznaz σε εξοπλισμό και οργάνωση. Οι σχηματισμοί των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, ίσως είναι οι μοναδικοί στο ρωσικό στρατό που διατηρούν συντάγματα.

Αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό. Έχουν την δυνατότητα να εκτελούν και αεραποβατικές καταδρομές, αν και ο κύριος ρόλος αυτού του είδους επιχειρήσεων ανήκει στους Ρώσους Καταδρομείς, Spetznaz

Ας δούμε σκηνές από την άσκηση της 106 Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που έγινε τέλη Σεπτεμβρίου 2011: 

Η 1η φωτογραφία είναι ..κινούμενη για να δείξει την ανάρτηση του BMD.Η περιοχή όπως γίνεται συνήθως, απομονώνεταιΌλες οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή έχουν γίνειΤο μετεωρολογικό δελτίο δείχνει συννεφιά και βροχή. Αλλά, αυτά έχει η ζωή. Οι επιχειρήσεις διεξάγονται με κάθε καιρό!Το πρόβλημα του καιρού απασχολεί περισσότερο αυτούς που παρακολουθούν την άσκηση, ακάλυπτοιΤο παρατηρητήριο είναι έτοιμοΟ θυρεός της Μεραρχίας υψώνεταιΗ άσκηση αρχίζει με την εμφάνιση της πολεμικής αεροπορίας που επιχειρεί "απολύμανση" της περιοχής και εξασφάλιση της ζώνης ρίψεως.Είναι αεροσκάφη τύπου Su-24 (Fencer)Είναι η σειρά των ανιχνευτών να πέσουν για την οργάνωση και εγγύς ασφάλεια της ΖΡΟι πρώτοι φόρτοι αρχίζουν να πέφτουνΤο πρώτο BMD ...ετοιμάζεται για προσγείωση!Ζυγίζει 9 τόνους, αλλά κατεβαίνει ομαλά με το σύστημα αλεξιπτώτων που το υποστηρίζουν.Αρχίζει η ρίψη του προσωπικού από αεροσκάφη τύπου Il-76

Συμβαίνουν και εμπλοκές στον αέρα!


Η προσγείωση μάλλον ήταν επώδυνη.
Προσέξτε τον θόλο του ρωσικού αλεξιπτώτου.

Η παράδοση των αλεξιπτώτων. Προσέξτε τα διαφορετικά χρώματα στολής και παραλλαγής που έχει ο αλεξιπτωτιστής επάνω του. Μου φαίνεται φοράει ότι θέλει!Ένας οδηγός ερπυστριοφόρου, με άλλο είδος στολής, ψάχνει για το δικό του "αμάξι". Την νύχτα άραγε τι γίνεται;Όλοι προσπαθούν να αποσυσκευάσουν το αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου 2S9 NONA-S του οποίου ο κορμός γίνεται από κράμα αλουμινίου.Μάλλον όλοι αυτοί που είναι γύρω από το ερπυστριοφόρο, δεν μου φαίνεται να έχουν κάνει άλμα. Θα είναι προσωπικό ασφάλειας.
Η ρίψη ολοκληρώθηκε και αρχίζει η επιχείρηση στο έδαφος.


Εμφανίζονται επιθετικά ελικόπτερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί όχι πιο μπροστά για την εξασφάλιση της ΖΡ.


Τα επιθετικά ελικόπτερα είναι τύπου Mi-24Η άσκηση έληξε. Πάντα ο εχθρός χάνει! Όλα καλά!ΑνιχνευτήςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.