Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό σύστημα επικοινωνίας Ειδικών Δυνάμεων

Τον περασμένο Μάιο, στην καθιερωμένη αμερικανική διάσκεψη-έκθεση της πολεμικής βιομηχανίας για τις Ειδικές δυνάμεις, παρουσιάστηκε από την εταιρεία Northrop Grumman ένα νέο ειδικό σύστημα ειδικών επικοινωνιών για τις ειδικές δυνάμεις και όχι μόνο. Νέο "έξυπνο" λογισμικό, με μικρό βάρος και όγκο στο hardware και με αυξημένες δυνατότητες για την απόκτηση πλήρους και επίκαιρης επιχειρησιακής εικόνας από το μαχητή μέχρι το διοικητή της μονάδας του.

Το νέο σύστημα έλαβε την κωδική ονομασία "SiVAN" (Smart intergrated Vehicle Area Network) και βασίζεται στην νέα ψηφιακή  τεχνολογία της εταιρείας. Είναι ιδιαίτερα σχεδιασμένο για εγκατάσταση επί οχημάτων και συνεργάζεται με όλα τα είδη και τύπους ασυρμάτων. Αποτελείται από ένα κόμβο διασύνδεσης συσκευών και από μια οθόνη, χρησιμοποιώντας ένα gigabit Ethernet (802.3) και με αρχιτεκτονική  δημιουργίας ενός δακτυλίου, ανθεκτικού  σε βλάβες με τη χρήση τεχνολογίας δικτύωσης ΙΡ.

Αφήνοντας τα τεχνικά και πηγαίνοντας στα επιχειρησιακά, το σύστημα φαίνεται να "ξεφεύγει" από τα μέχρι σήμερα δεδομένα αντίστοιχα συστήματα που χρησιμοποιούνται στο πεδίο, αφού μειώνει αισθητά τον όγκο και το βάρος, ενώ έχει εύκολο χειρισμό και παρουσιάζει ταχύτατη διαμόρφωση εικόνας της επιχειρησιακής κατάστασης. Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο.

Τι θα κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν ξέρω! Πάντως έχουν πάρει πολλά λεφτά τα τελευταία δύο χρόνια, που έχουν "ανέβει οι μετοχές" τους.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο περί τίνος πρόκειται.


Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.