Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"Act of Valor"

Η διάσωση ενός απαχθέντος  στελέχους της CIA, οδηγεί στα ίχνη μιας πολύ επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης, που σχεδιάζει πολλές και καταστροφικές επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος των ΗΠΑ. 

Ένα ειδικό τμήμα των Αμερικανών SEALs, αναλαμβάνει την αποστολή της ανακάλυψης και εξουδετέρωσης των τρομοκρατών.

Το παραπάνω σενάριο είναι υποθετικό και θα μπορούσε να ανήκει σε ανάλογη άσκηση των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων. Είναι όμως σενάριο νέας ταινίας, που θα παιχθεί στους κινηματογράφους, στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012.

"Η πράξη Ανδρείας", όπως είναι η μετάφραση του αγγλικού τίτλου της ταινίας, έχει μια ιδιαιτερότητα, γι' αυτό και τη μνημονεύω. Παίζουν αληθινοί βατραχάνθρωποι και οι τακτικές και τεχνικές που ακολουθούν είναι οι σωστές σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το ίδιο και τα υλικά και ο οπλισμός τους. Μόνο οι χαρακτήρες και το σενάριο είναι φανταστικά.

Αμέσως στήθηκε ταινία για τους SEALs,  μετά και την γνωστή επιτυχία τους για την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, για να  παρουσιάσει τους αγνούς πατριώτες, που υπηρετούν την πατρίδα τους και την προστατεύουν από κάθε είδους απειλή. Έτσι εξυψώνεται το ηθικό του πληθυσμού που βλέπει θετικά όλες τις επιχειρήσεις που γίνονται ανά τον κόσμο. Καλά κάνουν! Κοιτούν το συμφέρον τους. Το Χόλιγουντ στην υπηρεσία του έθνους! 

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ, αν κάποιος σκηνοθέτης, αναλάμβανε να σκηνοθετήσει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα! Μάλλον θα χαρακτηριζόταν μιλιταριστής και φασίστας! Γι' αυτό και πολλές  ελληνικές πολεμικές ταινίες που αναφέρονται στην νεώτερη ιστορία μας, "θάφτηκαν" και δεν παίζονται συχνά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνές. Όποιος προτιμά αυτού του είδους τις ταινίες, θα βρει αυτό που θέλει.

Ανιχνευτής







2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/3/12, 8:34 μ.μ.

    Φίλε «Ανιχνευτής»
    Με το άρθρο σου αυτό, μόλις άνοιξες ένα μεγάλο θέμα!
    Πίστεψέ με υπάρχουν έλληνες σκηνοθέτες που θέλουν να γυρίσουν μια τέτοια ταινία, το κόστος όμως μιας τέτοιας παραγωγής εκτοξεύεται στο Θεό και έτσι οι περισσότεροι σκηνοθέτες αναλώνονται σε «ταινιούλες» μικρού προϋπολογισμού!
    Υπάρχει μια σκέψη από έναν σκηνοθέτη για μια τέτοια παραγωγή και κάποια στιγμή θα γυριστεί ταινία σε πείσμα κάποιων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος σκηνοθέτης αναλάμβανε να σκηνοθετήσει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, ΣΙΓΟΥΡΑ θα χαρακτηριζόταν μιλιταριστής και φασίστας!

    Ενω την ίδια ώρα οι τούρκοι γυρισαν (με προυπολογισμό 17.000.000,00 $ παρακαλώ) την "κατάκτηση 1453" (FETiH 1453)εμείς γυριζουμε ταινίες του τυπου "λουφα και απαλλαγή" ξεφτιλιζοντας το στρατευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.