Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Oι Αντάρτες του ΡΚΚ κατά του Ερντογάν

Προσπάθησαν να κτυπήσουν τον Ερντογάν, στον Εύξεινο Πόντο κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Αρχίζει πάλι το αντάρτικο να "φουντώνει". Οι αντάρτες κινούνται σε μικρές ομάδες μέχρι 25 μαχητών και αλλάζουν συνεχώς χώρους αποκρύψεως για να μη γίνουν αντιληπτοί από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σαφώς και πρέπει να έχουν άριστο δίκτυο πληροφοριών και οπωσδήποτε την συμπάθεια του τοπικού πληθυσμού, όπου δρουν. Αυτά είναι βασικές αρχές του ανταρτοπολέμου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κινούνται πολύ γρήγορα, και λαμβάνονται αποφάσεις σε τακτικό επίπεδο αποκεντρωτικά. Προφανώς οι τοπικοί αρχηγοί συγκροτηματάρχες, θα είναι εξουσιοδοτημένοι να ενεργούν μέσα στο γενικό σκοπό του κινήματος. Έτσι κατορθώνουν να προλαβαίνουν τον αντίπαλό τους που ενεργεί  βραδύτερα.

Σίγουρα η επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν δεν ήταν τυχαία και απρογραμμάτιστη. Θα υπήρχε κεντρική σ' αυτή την περίπτωση κατεύθυνση και ο σκοπός της ενέδρας κατά την άποψή μου ήταν  η παρενόχληση και όχι η δολοφονία του Τούρκου πρωθυπουργού και ταυτόχρονα η προειδοποίηση "Είμαστε και εμείς εδώ". 

Πολύ θολό το τοπίο στην Τουρκία και ξεκάθαρο το μήνυμα των Κούρδων: Αυτονομία!

Αναμένονται προβληματικές εξελίξεις "δυστυχώς"!  Ψάχνοντας βρήκα ένα, το πιο πρόσφατο προπαγανδιστικό, πατριωτικό βίντεο των Κούρδων από το  2009, που δείχνει τον στρατό των μαχητών τους. Αναφέρονται σε στρατό πλέον! Μπορεί κάποιος να διακρίνει τον εξοπλισμό τους. Έχω την εντύπωση ότι μιλάνε για ενιαίο Κουρδιστάν, μαζί με τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, Ιράν και της Συρίας; Ίσως να μην κατάλαβα καλά!


Ανιχνευτής









1 σχόλιο :

  1. ''Αναμένονται προβληματικές εξελίξεις δυστυχώς!''

    Γιατί δυστυχώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.