Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο Αλεξιπτωτιστής και το μετάλλιο της τιμής



Ένας από τους λίγους ζώντες ήρωες θα λάβει την ανωτάτη τιμητική διάκριση ηρωισμού στο πεδίο της μάχης, το μετάλλιο της τιμής. Πρόκειται για τον Επιλοχία Αλεξιπτωτιστή Σαλβατόρε Τζιούντα της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ.



Για την περίπτωσή του είχα αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μου. Ο Τζιούντα έχει την ειδικότητα του νοσοκόμου. Ένα βράδυ του Οκτωβρίου του 2007, επιστρέφοντας η  διμοιρία  του στο φυλάκιο  μετά από περιπολία στην κοιλάδα Κορενγκάλ της επαρχίας Κουνάρ του Ανατολικού Αφγανιστάν, έπεσε σε ενέδρα και κτυπήθηκε πολύ άσχημα από τους Ταλιμπάν. Η ενέδρα ήταν τύπου "L".



Η πρώτη ομάδα αποκόπηκε από το υπόλοιπο της διμοιρίας, ο ομαδάρχης και ένας ακόμη άνδρας  έπεσαν σοβαρά τραυματισμένοι. Οι Ταλιμπάν προσπάθησαν να τραβήξουν τον τραυματισμένο ομαδάρχη και να τον πάρουν σαν αιχμάλωτο. Ο Τζιούντα, παρά τα πυκνά πυρά που δεχόταν και κτυπημένος από σφαίρες δύο φορές, ευτυχώς όχι σοβαρά, ανταπέδωσε τα πυρά, σκότωσε δύο αντάρτες και κατάφερε να γλυτώσει τον ομαδάρχη αλλά και άλλον ένα τραυματία από τα χέρια των αντιπάλων του, με κίνδυνο της ζωής του, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες. Ο διασωθείς τότε ομαδάρχης, δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μία ημέρα.



Η πράξη του θεωρείται πέραν και υπεράνω κατά πολύ  του καθήκοντος ενός στρατιωτικού σε ώρα μάχης και γι αυτό του απονέμεται το μετάλλιο της τιμής το οποίο ο τιμώμενος θα παραλάβει από τα χέρια του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα. Τελικά η αξία του μαχητή υπερσκέλισε όποιες πολιτικές επιφυλάξεις υπήρχαν. Μπράβο του! 

Υπάρχει επιτέλους και αναγνώριση των άξιων και των αξιών. Αυτό που ανεβάζει το ηθικό των μαχητών και την πίστη τους προς την ηγεσία τους, πέραν του ενδιαφέροντος για τα θέματα διοικητικής μέριμνας, είναι η αναγνώριση της αξίας και η αξιοκρατία!


Ανιχνευτής


Πηγή: CNN





Δείτε και ένα βίντεο  που παρουσιάζει περιστατικό προσβολής ανταρτών από αλεξιπτωτιστές της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην επαρχία Κουνάρ του Ανατολικού Αφγανιστάν.










1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος18/11/10, 11:03 μ.μ.

    Δεν αντιλέγω οτι είναι ήρωας γιατί έσωσε ή τουλάχιστον προσπάθησε να σώσει τη ζωή των συναδέλφων του. Οι αξιωματικοί μας και οι εκπαιδευτές μας, έχουν φροντίσει να μας διδάξουν οτι αν βρεθούμε σε μάχη θα πρέπει να φερθούμε ο ένας στον άλλον σαν αδέρφια. Έτσι σκεφτόμαστε οι περισσότεροι κομμάντος.

    Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξω το γεγονός οτι οι αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν την πατρίδα τους. Οι πλανεμένοι αμερικανοί υπηρετούν τις επεκτατικές βλέψεις για χρήμα και όπιο που έχει ο Πρόεδρός τους.

    Ορκίστηκα να υπερασπιστώ τη σημαία μου και την πατρίδα μου και όταν έρθει η ώρα θα το κάνω. Αλλα σε καμια περίπτωση δεν θα πηγαινα σε επεκτατικό πόλεμο που θα έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (αν ποτέ έκανε κάτι τέτοιο). Υπηρετώ τη Σημαία, τον Σταυρό, Τον Πράσινο Μπερέ και τους Αρχαίους Έλληνες Μαχητές, δεν υπηρετώ κανένα αχυράνθρωπο.

    Αν τολμήσει όμως κάποιος να μπει στην Ελλάδα χωρίς να έχει άδεια τότε θα τον κυνηγήσω μανιασμένα.

    Ψηλά τα Πράσινα Μπερέ!
    Θαρσειν Χρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.