Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Καψώνια στον τουρκικό στρατό.


Χαμπέρβακτιμ   21-11-2010

Τον στρατιώτη τον έκαναν στόχο !Μετά τους αξιωματικούς που είχαν βάλει τους στρατιώτες να  προσέχουν το σκυλί τους, να μετακομίζουν το σπίτι τους και να κάνουν τον χαμάλη στις γυναίκες τους, βγήκε και αξιωματικός που χρησιμοποιούσε τους στρατιώτες για σκοποβολή. Η συμπεριφορά κάποιων αξιωματικών των TSK(Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις) έναντι των παιδιών της πατρίδας που στέλνονται στο στρατό για να την προστατεύουν, είναι από αυτές που σε κάνουν να πεις ¨έ όχι¨… 

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έφτασαν στην εφημερίδα Γενί Ακίτ ο υποσμηναγός Τζεβντέτ Τουρκελί, στην 9η βάση, στο Μπαλίκεσίρ έχει βάλει έναν στρατιώτη που υπηρετεί στο στόχο για τα βελάκια νταρτ και ρίχνει στο φρούτο που έχει τοποθετήσει πάνω στο κεφάλι του.  Ο στρατιώτης για να μην πέσει το  φρούτο, αλλά και για να πετύχει ο αξιωματικός τον στόχο, στέκεται σαν άγαλμα απέναντι στον αξιωματικό, θυμίζοντας άλλες απάνθρωπες πρακτικές που έχουν γίνει σε βάρος στρατιωτών στις TSK. Όταν αποκαλύπτεται πως βάζουν τους στρατιώτες να κάνουν δουλειές πέρα των καθηκόντων τους, προκαλούνται σχόλια του τύπου ¨Μα ο κόσμος στέλνει τα παιδιά του στο στρατό για να γλεντάνε οι αξιωματικοί ;¨. Να λοιπόν μερικά ακόμη σκάνδαλα που εμφανίστηκαν.

ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Οι υπηρετούντες στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στο Καράκοτζαν του Ελάζιγ, λοχίας Ιμπραίμ Γιαμάν, και οι στρατιώτες Ιμπραίμ Οζτούρκ, Αλή Οσμάν Αλτίν και Μεσούτ Μπουλούτ, μαρτύρησαν μετά από έκρηξη σε πυροβολείο. Το περιστατικό αναφέρθηκε στις ειδήσεις ως ατύχημα της χειροβομβίδας και οι 4 στρατιώτες θάφτηκαν με τελετές στους τόπους καταγωγής τους. Μετά από την έρευνα όμως βγήκε πως η έκρηξη δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, αλλά πως έγινε όταν για να ¨τιμωρηθεί¨ στρατιώτης που είχε κοιμηθεί στη σκοπιά του, του έδωσαν να κρατάει μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

Ο υπολοχαγός που είχε δώσει την εντολή συνελήφθη την ημέρα του περιστατικού. Φαίνεται πως ο καταγόμενος από την Μερσίνα στρατιώτης Ιμπραίμ Οζτούρκ συνελήφθη να κοιμάται. Ο υπολοχαγός Μεχμετ Τουμέρ για να τον τιμωρήσει επειδή κοιμήθηκε στη σκοπιά, του έδωσε να κρατήσει απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Ο Οζτούρκ ζήτησε βοήθεια από τους συναδέλφους στρατιώτες και αναζήτησε την περόνη. Πήγε και στον υπολοχαγό και του ζήτησε την περόνη. Όταν όμως ίδρωσε το χέρι του, άφησε τον μοχλό και εξεράγη  η χειροβομβίδα. Στο περιστατικό σκοτώθηκαν οι Ιμπραίμ Γιαμάν, Ιμπραίμ Οζτούρκ, Αλή Οσμάν Αλτίν και Μεσούτ Μπουλούτ.
………………………



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.