Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Κομάντος από Κίνα


Στα χιονισμένα βουνά της Ανατολίας θα συνεκπαιδευτούν Κινέζοι και Τούρκοι καταδρομείς σε πολύπλοκα σενάρια μάχης. Η πρώτη άσκηση χερσαίων δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κινέζοι καταδρομείς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική άσκηση, διάρκειας μιας εβδομάδας, μαζί με αντίστοιχες δυνάμεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Είναι η πρώτη φορά που οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας και της Κίνας θα λάβουν μέρος σε μια κοινή άσκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τουρκικό τύπο, τα κοινά γυμνάσια περιλαμβάνουν σκληρή εκπαίδευση σε ρεαλιστικά σενάρια στα αφιλόξενα βουνά της Τουρκίας, στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας.

Σκοπός της άσκησης είναι η αμοιβαία εκπαίδευση σε μεθόδους και τακτικές μάχης, η αύξηση της ικανότητας για κοινές επιχειρήσεις, ακόμη και η συγκρότηση ομάδας για ανταλλαγή πληροφοριών σε στρατιωτικά θέματα.

Οι Κινέζοι κομάντος θα παραμείνουν στην Τουρκία για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων. Η άσκηση των ειδικών δυνάμεων έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης κοινής αεροπορικής άσκησης Τουρκίας-Κίνας Anatolian Eagle που διεξήχθη το Σεπτέμβριο στο Ικόνιο με τη συμμετοχή κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών SU-27SK και F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.


Πηγή:  News 247


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.