Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Με όποιον δάσκαλο καθήσεις...



Έξι πρώην αντάρτες, πιστοί στον  Αφγανό πολέμαρχο Ματιουλά Χαν, εκπαιδεύουν προσωπικό των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας, προ της επικείμενης ανάληψης καθηκόντων  στο Αφγανιστάν. Αυτόν τον τρόπο επέλεξε το ΥΕΘΑ της Αυστραλίας, για να προετοιμάσει κατά τον καλύτερο τρόπο τους στρατιώτες του για το επιχειρησιακό έργο που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας. Ήδη υπάρχουν 1550 Αυστραλοί σε βάση στην επαρχία Ορουζγκάν στο  κεντρικό Αφγανιστάν. Ο Ματιουλά Χαν  που τον βλέπετε στην πάνω φωτογραφία, σε κάθισμα βαθύ στον τοίχο, τρίτος από δεξιά, είναι της περιοχής και από ότι φαίνεται, έχει συμμαχήσει με την κυβέρνηση, προσβλέποντας προφανώς σε κάποια καλή θέση, αν δεν του έχει δοθεί ήδη. Τα πάει καλά με τους Αυστραλούς. Με τους Ταλιμπάν δεν ξέρω!

Αυτό που οι Αφγανοί δείχνουν στους Αυστραλούς, είναι ο τρόπος ενεργείας των ανταρτών, οι τακτικές και οι τεχνικές που ακολουθούν, ο τρόπος επαφής με τον ντόπιο πληθυσμό και τα ήθη και έθιμα της χώρας τους. Άλλωστε με αυτούς θα πολεμήσουν μαζί, κατά δήλωση του  αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας.




Να λοιπόν ένας κατάλληλος, σκόπιμος, αναγκαίος και εφικτός τρόπος επιχειρησιακής εκπαίδευσης που θα σώσει ζωές στρατιωτών, στο θέατρο επιχειρήσεων. Τι λέτε για τις στολές παραλλαγής των Αυστραλών κομάντος; Ειδική παραγγελία για το Αφγανιστάν με πρώτους παραλήπτες τις ειδικές δυνάμεις. Ταιριάζει με το περιβάλλον του νότιου Αφγανιστάν πιο πολύ.

Καλό μήνα...

Ανιχνευτής

Πηγή: The Herald


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.