Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτα μαχητής!

Δεν παίζει ρόλο η ειδικότητα, ούτε τ' Όπλο ή το Σώμα! Όλοι πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σε αγώνα πεζικού, πάνω απ' όλα! Ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν σε κατάσταση που απαιτεί βασικές γνώσεις μαχητού για να  αντιμετωπίσουν από την απλή περίπτωση καθηκόντων σκοπού ή περιπόλου, μέχρι και την εμπλοκή σε αγώνα, στο πεδίο της μάχης.

Με αυτή την απλή, κοινή λογική, ή αν θέλετε φιλοσοφία, χτίζεται το οικοδόμημα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν οργανώσει δύο σχολεία για το προσωπικό τους. Το ένα απευθύνεται στους τυφεκιοφόρους πεζοναύτες, και έχει διάρκεια 59 ημέρες. Το ονομάζουν Σχολείο Πεζικού (Infantry Training Battalion, ITB) Πριν από 2 χρόνια ήταν ανδροκρατούμενο. Τώρα πλέον έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται και γυναίκες με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το άλλο, διάρκειας ενός μήνα, αφορά στους πεζοναύτες που δεν έχουν την ειδικότητα του τυφεκιοφόρου, δεν έχουν καν ειδικότητα πεζικού, αλλά υπηρετούν οπουδήποτε αλλού. Τεθωρακισμένα, πυροβολικό, μηχανικό, Σώμα εφοδιασμού ή υλικού πολέμου κλπ. Αυτό έχει τον τίτλο Σχολείο Εκπαίδευσης Μάχης (Marine Combat Training, MCT) και η εκπαίδευση διεξάγεται από έμπειρους εκπαιδευτές.

Περίπολοι μάχης, οπλομηχανήματα, βολές μάχης, χρήση χάρτη και πυξίδας, εκρηκτικές ύλες, τακτική, ομάδας και διμοιρίας είναι τα βασικά αντικείμενα ενασχόλησης.

Εκπαίδευση Βρετανών οπλιτών πεζικού, υποψήφιων αλεξιπτωτιστών (Πηγή)
Το βασικότερο αντικείμενο όμως απ' όλα, είναι η αύξηση της σωματικής αντοχής. Η αντοχή στις κακουχίες του πεδίου μάχης ημέρα και νύχτα. Δείτε πώς ο βρετανικός στρατός το έχει τοποθετήσει μέσα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του σχολείου οπλιτών πεζικού, διάρκειας 26 εβδομάδων!


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.