Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Aνταρτοπόλεμος: Ταϋλάνδη

Bookmark and Share
                           

Μάχη με δύο νεκρούς ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες, πιθανώς μουσουλμάνους, στα νότια της χώρας. Στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους, πιθανώς μουσουλμάνους αντάρτες, στη νότια Ταϊλάνδη, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και ένας αντάρτης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

 Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά, καθώς έκαναν έφοδο στην κατοικία ενός ατόμου που θεωρείτο ύποπτο για κατασκευή βομβών, στην επαρχία Γιάλα. Οι στρατιώτες σκότωσαν τον ύποπτο, σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί πολλά εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ένα για τη δολοφονία αστυνομικού, το 2005.

 Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, μουσουλμάνοι και βουδιστές, έχουν σκοτωθεί τα τελευταία έξι χρόνια στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, όπου οι μουσουλμάνοι Μαλάι μάχονται για την αυτονομία τους από τους βουδιστές που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού στη χώρα. Οι τρεις νότιες επαρχίες- Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ, αποτελούσαν τμήμα του μουσουλμανικού σουλτανάτου του Μαλάι, το οποίο προσαρτήθηκε στην Ταϊλάνδη το 1909. Το 80% του πληθυσμού της περιοχής είναι μουσουλμάνοιΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.