Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δραστηριότητες Εφέδρων

Bookmark and Share

Ωραίες δραστηριότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων. Με δική μου πρωτοβουλία και μεγάλη μου χαρά τις αναδημοσιεύω και ό,τι θέλετε κάνετε!


Ανιχνευτής


Προγραμματισμός 1ης Μαραθώνιας νυχτερινής λαμπαδηδρομίας "Άγημα Ελλήνων"




ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑ, ΔΗΜΟΥ Ν. ΜΑΚΡΗΣ, ΝΑ.ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ
ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων με την συνεργασία πλήθους φορέων Ειδικών Δυνάμεων , Αθλητικών οργανώσεων και των Δήμων και Κοινοτήτων της Μαραθώνιας διαδρομής , προκειμένου να τιμήσουμε με το δικό μας ιδιαίτερο τρόπο τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο Μαραθώνιο δρόμο , που έτρεξε ένοπλος ο οπλίτης Φειδιππίδης ή κατ' άλλους ο Ευκλής, για να φέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους πολίτες, οργανώνει «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», το οποίο θα τρέξει με συμβολικό οπλισμό (με δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή), τη συνολική απόσταση των 42 χιλιομέτρων. Το ΑΓΗΜΑ θα αποτελέσει τη δική μας συμβολή για να φωτίσουμε τη νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.
Όσοι εμπνέεστε από το μήνυμα του ΑΓΗΜΑΤΟΣ με χαρά να ενωθείτε μαζί μας, για να μεγαλώσουμε τη δύναμη του φωτός !

1. Διενέργεια στις 9 Οκτωβρίου 2010: Έναρξη :19.00 – Λήξη: Περίπου 24.00.
2. Έναρξη: Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο) – Τερματισμός: Δήμος Μαραθώνα (Στάδιο).
3. Διαδρομή : Παναθηναϊκό Στάδιο – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος.
4. Συμμετέχοντες: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα τρέξουν σε άγημα, όλοι μαζί, με σταθερό κατά το δυνατόν ρυθμό , γύρω στα 8-9 χλμ/ώρα, σε δύο ή τρεις στίχους, αναλόγως της προσέλευσης.
5. Οι δρομείς, πρέπει να προσέλθουν στον τόπο έναρξης τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας.
6. Θα εξασφαλιστούν περιορισμένοι δαυλοί , οι δρομείς δε που θα τους φέρουν θα εναλλάσσονται κάθε χιλιόμετρο, ώστε όλοι να μεταφέρουν τη φλόγα σε κάποιο τμήμα της διαδρομής. Όποιος μπορεί να φέρει δικό του δαυλό, μπορεί να το πράξει και να εναλλάσσει αυτό με τα άτομα της σειράς του.
7. Οι δρομείς θα φέρουν αριθμούς, για το οπίσθιο μέρος της φανέλας και ένδειξη για το εμπρόσθιο, με λέξη, συνδεόμενη με το μήνυμα, που θα μεταφέρει το άγημα. Αυτά θα χορηγηθούν από την οργανωτική επιτροπή, κατά την εγγραφή.
Προτιμώμενη ενδυμασία: Μαύρο σορτσάκι ή φόρμα και χακί μπλουζάκι. Οι δρομείς σωματείων θα ήταν καλό να φέρουν μπλουζάκι του σωματείου τους.
8. Στη διαδρομή θα γίνουν περιορισμένες στάσεις σε κόμβους των δήμων, που θα διατρέξουμε: 1η: Στην έναρξη, Παναθηναϊκό στάδιο, Δήμος Αθηναίων. 2η : Λ. Μεσογείων , έμπροσθεν Πενταγώνου, Δήμος Παπάγου. 3η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν αγάλματος Περικλή, Δήμος Χολαργού. 4η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν πλατείας Αγ. Παρασκευής, Δήμος Αγ. Παρασκευής. 5η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Γέρακα, Δήμος Γέρακα. 6η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δήμος Παλλήνης. 7η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας και ΙΝ Αγ. Χριστοφόρου, Κοινότητα Πικερμίου. 8η : Λ. Μαραθώνος, στη διασταύρωση Ραφήνας, Δήμος Ραφήνας. 9η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Ν. Μάκρης, Δήμος Ν. Μάκρης. 10η : Στο τέρμα, στάδιο Μαραθώνα, Δήμος Μαραθώνα.
9. Στη διαδρομή και στους κόμβους θα παρέχονται νερά και ενεργειακά ποτά. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να φέρει μαζί του πρόσθετα υγρά και ενεργειακές τροφές, ανάλογα με τις ανάγκες του.
10. Το άγημα θα συνοδεύουν ποδηλάτες, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για συνοδεία τροχαίας και ή δυνατόν ασθενοφόρου.
11. Στον τερματισμό θα παραδοθούν σε όλους τους δρομείς αναμνηστικά και βεβαίωση συμμετοχής . Για την επάνοδο όσων επιθυμούν στην Αθήνα, θα υπάρξει λεωφορείο , που θα αναχωρήσει μετά το πέρας της τελετής λήξης του αγώνα.
Για τους φίλους μας, που θα μας περιμένουν στο Στάδιο Μαραθώνα, ο Δήμος Μαραθώνα θα διαθέσει το Μουσείο του, με προβολές , ξεναγό και σπάνια εκθέματα των Μαραθωνείων και Μαραθωνοδρόμων και ελεύθερη είσοδο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα στην αθλητική μας παράδοση διαδίδοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πνεύμα του Μαραθώνα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
1. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αποστείλουν σε οποιοδήποτε από τα fax, που ακολουθούν (210 4287838 και 210 6664219) , συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την ακόλουθη έντυπη αίτηση και δήλωσή τους, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους.
2. Επίσης οφείλουν να καταθέσουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 0560400300675 ΟΨΕΩΣ), το ποσό συμμετοχής των 20 €

ΑΙΤΗΣΗ (Κατεβάστε το αρχείο, εκτυπώστε και στείλτε



16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων

Οι 16οι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων  θα διεξαχθούν κατά το χρονικό διάστημα  12,13 & 14 Νοεμβρίου  2010 στην περιοχή της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης. Η όλη προετοιμασία και διεξαγωγή  των αγώνων ανατίθεται στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Ν.  Θεσσαλονίκης. Οι Λέσχες που έχουν έμπειρο προσωπικό, που μπορεί να βοηθήσει στο έργο που ανατίθεται στη ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης, να επικοινωνήσουν μαζί της για συνεννόηση.



Τα  αντικείμενα στα οποία θα διαγωνιστούν οι έφεδροι είναι τα κάτωθι:
  • Στίβος τοπογραφίας (ημερήσιος & νυχτερινός) συνολικής απόστασης 30 χλμ.
  • Λύση – αρμολόγηση κυνηγετικών όπλων
  • Αναγνώριση οπλικών συστημάτων από εικόνες
  • Τεστ παρατηρητικότητας
  • Διέλευση κωλυμάτων
  • Ρίψη εικονικής χειροβομβίδας
  • Βολή κυνηγετικής καραμπίνας
  • Α’ βοήθειες
  • «Ορεινός»
Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν τα ακόλουθα είδη:
Σακίδιο τύπου bergain ,  δύο στολές παραλλαγής,  επενδύτη ψύχους (τζάκετ),  τζόκεϋ–μπερέ–σκούφο,  υπνόσακο–υπόθεμα,  υδροδοχείο,  πυξίδα, φακό,  πόντσο ή άλλο αδιάβροχο,  γάντια εργασίας,  σχοινί μήκους 4,5 m και διατομής από 8 έως 10mm και ατομικό φαρμακείο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:
  • οπλισμός εν γένει
  • τηλεπικοινωνιακά μέσα
  • εθνόσημο στο κάλυμμα κεφαλής και διακριτικά βαθμού, οπλόσημα και επιρράμματα του ενεργού Στρατού στις στολές.(Εξαιρούνται τα διακριτικά που έχουν απονεμηθεί από Σχολές και Κέντρα Εκπαιδεύσεως)
  • η άρνηση εφαρμογής κανόνων ασφαλείας στα διάφορα αντικείμενα
Σε περιπτώσεις καθ’ υποτροπήν παράβασης των κανόνων ασφαλείας θα ακυρώνεται ολόκληρη η ομάδα.
Στα σημεία ελέγχου που θα εκτελούνται βολές ο κριτής δύναται να ακυρώσει ομάδα που δεν εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας.

Οι Λέσχες που  επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης μέχρι τις  10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2010, αποστέλλοντας τη σχετική δήλωση συμμετοχής με τηλεομοιοτυπία στο 2310 823050. Η προθεσμία υποβολής της αιτήσεως συμμετοχής δεν θα παραταθεί.

Στην αίτηση συμμετοχής θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία των διαγωνιζομένων: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός στρατιωτικού μητρώου (Α.Σ.Μ.), αρ. αστυνομικής ταυτότητας , ημ. γέννησης και  τηλέφωνο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής, να σταλούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ φωτοαντίγραφα των ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ των διαγωνιζομένων και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες.
Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται στο χώρο «Ορεινού» του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2010  το αργότερο μέχρι  τις  23.30.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα σίτισής τους , την έκδοση έγχρωμων χαρτών, τα καύσιμα των οχημάτων και ταχυπλόων, που θα τους μεταφέρουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, λοιπά παρελκόμενα που θα τους δοθούν,  καθώς και το κόστος των πυρομαχικών που θα χρησιμοποιηθούν. Καταβολή κατά την παρουσίαση των ομάδων στη γραμματεία των αγώνων.

Κατά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν αναμνηστικά και τιμητικά διπλώματα και θα παρατεθεί «παραδοσιακό»  γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ρεντίνας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε απόγευμα από 19.00 μέχρι 23.00 (εκτός Σαβ.–Κυρ.) με τα γραφεία της Λ.Ε.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης στο τηλ./fax 2310823050 ή μέσω e-mail στο lek1@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

ΑΙΤΗΣΗ (Κατεβάστε το αρχείο, εκτυπώστε και συμπληρώστε)





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.