Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μολών Λαβέ



Αυτό είναι το ρητό που χρησιμοποιεί η Κενρική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Command Central) των ΗΠΑ επάνω στο έμβλημά της.  Δεν είναι η μοναδική. Και άλλα τμήματα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων το χρησιμοποιούν.

Αυτή η Διοίκηση  είναι διακλαδική και υπάγεται στην Κεντρική Διακλαδική Διοίκηση των ΗΠΑ, με περιοχή ευθύνης την Μέση Ανατολή, την Αραβική Χερσόνησο και την Δυτική-Νοτιοδυτική Ασία. Στην ίδια περιοχή, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων , ασκεί την διοίκηση και τον έλεγχο   των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Η Διοίκηση έχει έδρα στην Τάμπα της Φλόριντα, αλλά υπάρχει προωθημένο  τμηματικό Στρατηγείο (Combined Forces Special Operations Component Command, CFSOCC) στο Αλ Ουντέϊντ του Κατάρ.Το προωθημένο Στρατηγείο ασκεί την διοίκηση και τον έλεγχο σε δύο Συνδυασμένες Διακλαδικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ( Combined Joint Special Operations Task Forces, CJSOTF), μία Διακλαδική Αεροπορική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Μπαλάντ του Ιράκ, μία Διακλαδική Δύναμη Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, μία Ναυτική μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων και σε τρία Τμήματα διοικήσεως και ελέγχου Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Command and Control Elements, SOCCE).

Οι δύο CJSOTFs είναι μία για την Αραβική χερσόνησο, η οποία διοικεί τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (Green Berrets) της περιοχής και μία στο Αφγανιστάν, της οποίας η διοίκηση εναλλάσσεται εκ περιτροπής μεταξύ των Συγκροτημάτων Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και διοικεί όλα τα τμήματα  Ειδικών Δυνάμεων που ενεργούν στο Αφγανιστάν.


Ανιχνευτής

Πηγή: Wikipedia












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.