Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι έφεδροι Έλληνες Καταδρομείς

Bookmark and Share

  Είδα αυτή τη δημοσίευση και σκέφτηκα ότι αξίζει να την αναρτήσω! Συγχαρητήρια στους κομάντος!

  Ανιχνευτής

  

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ 130 χλμ. ΜΕ 25 ΚΙΛΑ ΦΟΡΤΟ ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ - ΠΗΛΙΟ


Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες έτρεχαν στις παραλίες ή στα χωριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι Αθηναίοι έφεδροι καταδρομείς μέλη του ΠΣΕΕΔ / ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, πήραν τα όρη τα ψηλά βουνά, μετρώντας τα σωματικά και ψυχικά τους όρια, ξεχνώντας για λίγο το ΔΝΤ.
Από τις 14-17 Αυγούστου (στη γιορτή της Μεγαλόχαρης) ομάδα εννέα ανδρών πραγματοποιούσε με πλήρη φόρτο 25 Kg υπερμαραθώνιο 130 χλμ. Βαδίζοντας 15 ώρες καθημερινά με καύσωνα 39-40 βαθμούς Κελσίου από βουνό σε βουνό.
Το δρομολόγιο μεγάλο και επίπονο με σκοπό να καταδείξει το καταδρομικό πνεύμα (έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν), τον εθελοντισμό, την αξία του εφεδρικού κινήματος, τον ρόλο του πολίτη – οπλίτη και τον Στρατιωτικό Αθλητισμό.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στη περιοχή Ολύμπου – Κισσάβου – Μαυροβουνίου – Πηλίου και το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε εγερτήριο στις 05.00 και κατάκλιση στις 23.00 με ενδιάμεση ανάπαυση 2-2,5 ωρών. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια γενικότερη αξιολόγηση όσον αφορά τις παραμέτρους: φυσική κατάσταση, τεχνικός εξοπλισμός, επικοινωνίες, ειδική διατροφή (ξηρά), αναγνώριση δρομολογίων και μονοπατιών, ανθρώπινη συμπεριφορά, σχέσεις μελών ομάδας κάτω από κόπωση και στρες, υπέρβαση των ανθρωπίνων αντοχών και συντήρηση ικανοτήτων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΔ/Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων κ. Αλέξανδρος Κόντος Εφ. Ταγματάρχης (ΚΔ) θα βραβεύσει τα μέλη που πραγματοποίησαν το πολύ επίπονο εγχείρημα σε ειδική δημόσια τελετή του συνδέσμου, ενώ δεσμεύτηκε να καθιερωθεί η ετήσια διεξαγωγή ως «Υπερμαραθώνιος της Εφεδρείας των Καταδρομών».
Ο Υπερμαραθώνιος 2010 αφιερώνεται σε όλους τους εθελοντές καταδρομείς που αξιώθηκαν να υπηρετούν το Δόγμα των Πράσινων Μπερέ.
Πηγή: Army alert


1 σχόλιο :

  1. Εύγε στους συμμετέχωντες!
    Μακάρι να αξιωθώ κι εγώ να συμμετάσχω την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.