Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ειδικές Επιχειρήσεις στον Καύκασο

Bookmark and Share

Ειδικές επιχειρήσεις από τμήματα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Ρωσίας διεξάγονται στον Βόρειο Καύκασο, με σκοπό την εξουδετέρωση ληστοσυμμοριών και τρομοκρατών, δηλώνουν επίσημες ρωσικές αρχές.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι ως τώρα ικανοποιητικό και οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν  με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση των τρομοκρατών. "Θα τιμωρηθούν για το κακό που προκάλεσαν στο υπόγειο μετρό της Μόσχας. Δεν χρειάζεται καλοσύνη γι' αυτούς" φαίνεται να δήλωσε.

Περισσότεροι από 30 αντάρτες έχουν σκοτωθεί δήλωσε  το Σάββατο ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας FSB (Federal Security Service), κατά την διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν όλο τον Αύγουστο στην ευρεία περιοχή του Βόρειου Καύκασου. Ανακαλύφθηκε και καταστράφηκε μεγάλος αριθμός ατομικού οπλισμού, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Το FSB με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, κατόρθωσε να εξουδετερώσει τον αργηγό των ανταρτών Μαγκομεντάλι Βαγκάμποφ, ο οποίος  είχε αναμειχθεί στην τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στο μετρό της Μόσχας, αλλά και στο Κιζλάρ του Νταγκεστάν, που στοίχισαν τη ζωή 40 ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 90 τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, άλλοι 12 Τσετσένοι αντάρτες σκοτώθηκαν από τμήματα ασφαλείας  στο χωριό Τσεντορόϊ, ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Ράμζαν Καντίροφ μετά από ειδική επιχείρηση στην οποία ηγείται προσωπικά ο πρόεδρος. Προηγήθηκε επιδρομή 30 ανταρτών στο χωριό, ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς να διευκρινίζεται αν ο πρόεδρος ήταν ήδη εκεί όταν άρχισε η προσβολή του χωριού. Τέσσερις άνδρες της ασφάλειας σκοτώθηκαν και 17 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Δεν υπήρξαν θύματα ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού.

Οι ειδικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Ρωσική ομοσπονδία και οι αντάρτες εξακολουθούν  να διαφεύγουν.

Ανιχνευτής

Πηγή: ITAR-TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.