Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι Νοτιοκορεάτες

Προσωπικό των κορεατικών ειδικών δυνάμεων,  πρόκειται να εγκατασταθεί εντός του έτους στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατόπιν διμερούς συμφωνίας, για την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων των τελευταίων.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν γίνει πιο θερμές σε επίπεδο "στρατηγικών εταίρων" στον οικονομικό και τεχνολογικό τομέα καθώς και σε θέματα ασφάλειας. Άλλωστε υπάρχουν και νοτιοκορεάτες που εργάζονται σε πετρελαιοπηγές της αραβικής χώρας και σαφώς η αποστολή θα έχει σαν υποχρέωση την ασφάλεια των νοτιοκορεατών πολιτών σε περίπτωση ανάγκης.



Όπως φαίνεται, οι Άραβες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για τις ειδικές δυνάμεις της Νοτίου Κορέας και πιστεύουν ότι η  εκπαίδευση που θα παρέξουν στο δικό τους προσωπικό, θα τους ανεβάσει ποιοτικά σε επίπεδο σύγχρονων στρατών.

Η Νότιος Κορέα, εφόσον ψηφισθεί από τη  βουλή της, θα στείλει τμήμα 130 στελεχών που θα εγκατασταθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Αλ Αίν και θα αλλάζουν κάθε έξι μήνες.



Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Νοτίου Κορέας(Republic of Korea Army Special Warfare Command, ROKASWC) διοικεί 7 Ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν αποστολές σε όλο το φάσμα των ειδικών επιχειρήσεων. Προσωπικό της έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα διεθνή σχολεία ειδικών δυνάμεων και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στα πλαίσια του ΟΗΕ. Οι 7 Ταξιαρχίες Ειδικών Δυνάμεων που διαθέτει είναι:
  • 1η Ταξιαρχία (Αετοί)
  • 3η Ταξιαρχία (Ιπτάμενη Τίγρις)
  • 5η Ταξιαρχία (Μαύρος Δράκος)
  • 7η Ταξιαρχία (Πήγασος)
  • 9η Ταξιαρχία (Φάντασμα)
  • 11η Ταξιαρχία (Χρυσή Νυκτερίδα)
  • 13η Ταξιαρχία (Μαύρος Πάνθηρας)
  • 707 Τάγμα Ειδικών Αποστολών ( Λευκή Τίγρις)
'Ολοι οι σχηματισμοί έχουν την δυνατότητα αεραποβατικής ενέργειας. Η τελευταία μονάδα είναι η πλέον επίλεκτη που διαθέτουν και έχει σαν αποστολή την εκτέλεση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, ανορθόδοξο πόλεμο και άμεσες επιθετικές ενέργειες. Σ' αυτή τη μονάδα υπηρετεί και ένας μικρός αριθμός γυναικών κατάλληλα εκπαιδευμένων, που χρησιμοποιούνται σε παρόμοιες αποστολές όπου η παρουσία γυναίκας δεν φαίνεται σαν απειλή για τους τρομοκράτες, αλλά τα... φαινόμενα απατούν!





Το προσωπικό του 707 Τάγματος, συνεκπαιδεύεται με όλες τις ελίτ μονάδες του κόσμου με πολύ υψηλές προδιαγραφές. Η επιλογή είναι πολύ αυστηρή ανάμεσα σε εθελοντές και εθελόντριες των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων και η εκπαίδευση εξαιρετικά απαιτητική. Οποιαδήποτε αποτυχία, σημαίνει απομάκρυνση του εκπαιδευόμενου.

Ο οπλισμός που χρησιμοποιούν περιλαμβάνει τα παρακάτω, χωρίς να εξαντλείται μόνο σ΄αυτά:

Δείτε και ένα βίντεο με τις γυναίκες κομάντος του 707 Τάγματος για να πάρετε μια ιδέα του τι γίνεται.


Ανιχνευτής


           Wikipedia






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.