Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Μυστικά για το τρέξιμο στην ΥγρασίαΠηγή
Οι δρομείς συχνά παθιάζονται με τα δελτία καιρού, ψάχνοντας την πιο δροσερή στιγμή της μέρας για να τρέξουν. Αλλά οποιοσδήποτε έχει προσπαθήσει να τερματίσει ένα 10άρι σε συνθήκες υγρασίας ξέρει ότι δεν είναι απλώς η θερμοκρασία που μετράει, είναι η υγρασία.

«Από όλες τις κλιματικές μετρήσεις που κάνουμε για να αξιολογήσουμε το επικινδυνότητα της ζέστης για τους δρομείς μας, η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας» λέει ο George Chiampas ιατρικός επικεφαλής του Μαραθωνίου του Σικάγο. Η υγρασία μπορεί να κάνει μια ζεστή μέρα ακόμα πιο εξουθενωτική γιατί όσο μεγαλύτερη η συγκέντρωσή της στον αέρα τόσο πιο ζεστά νιώθουμε. Μια μέρα με 31 βαθμούς Κελσίου, και υγρασία ίσα κάτω από 40% για παράδειγμα θα την νιώθουμε σαν 31 βαθμούς. Ζεστή μέρα οκ, αλλά όταν η υγρασία φτάσει το 70%, ή ίδια θερμοκρασία των 31 βαθμών θα μοιάζει με σχεδόν 38 βαθμούς!

Οπότε εκτός αν ζείτε σε κάποιο μέρος με πολύ χαμηλή υγρασία, ορίστε κάποιες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις … ομιχλώδεις μέρες.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.