Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι ειδικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους

Αναμενόμενο ήταν μετά από τόσο καιρό να εμφανισθούν στο διαδίκτυο εικόνες μαχητών των ειδικών δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) ή IS,όπως αναφέρεται από τους τζιχαντιστές, το καθεστώς που επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο, μετά την κατάληψη σημαντικών εκτάσεων εδαφών του συριακού και του ιρακινού κράτους.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ΙΚ (Πηγή)
Σε προηγούμενο άρθρο, είχαμε αναφερθεί για τους μαχητές και την εκπαίδευσή τους. Για λόγους επίσης προπαγανδιστικούς, εμφανίσθηκαν πρόσφατα και οι ειδικές δυνάμεις τους. Μαύρα ρούχα, μαύρες εξαρτήσεις και τυφέκια Μ16Α2 σε συνδυασμό με τυφέκια ακριβείας ρωσικής ή κινεζικής  προέλευσης.

Εννοείται ότι τα αμερικανικά τυφέκια είναι λάφυρα πολέμου που αποκτήθηκαν με την κατάληψη στρατοπέδων του νέου "αμερικανοτραφούς" ιρακινού στρατού.

Ακολουθούν τακτικές και τεχνικές ειδικών μονάδων της δύσης ή/και της ανατολής, ανάλογα με την προέλευση των εκπαιδευτών τους οι  "Qawat al-Muhaam al-Khaasa" όπως αναφέρονται στην ορολογία τους.

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας θετικών εντυπώσεων, μετά την ήττα που υπέστησαν οι τζιχαντιστές στην πόλη Jurf al-Sakhar 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, αλλά και μετά την απώλεια εδαφών βόρεια της επαρχίας Baiji, κατόπιν μάχης με τον ιρακινό στρατό σε συνεργασία με παραστρατιωτικές ομάδες, αντίπαλες των τζιχαντιστών.

Σημασία έχει ότι το ΙΚ απέκτησε και ειδικές δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θα αναλάβουν την εκτέλεση ειδικών αποστολών. Ποίων,(χημικών, βιολογικών και εκρηκτικών) ..το μέλλον θα δείξει! Όλα εξαρτώνται από τη σωστή αντιμετώπιση.



Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.