Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η μοτοσυκλέτα της ..βαλίτσας

Ρωσικό δίτροχο Taurus 2x2 2Μ λυόμενο σε δύο μέρη  Πηγή
Ένα πολύ απλό και οικονομικό δίκυκλο  σχεδιάζουν να βγάλουν στην αγορά οι Ρώσοι! Το Taurus 2x2  είναι παντός καιρού και εδάφους και μπορεί να κάνει πράγματα, παρόμοια με αυτά που κάνουν πολύ ακριβές και μεγάλες μηχανές.

Κατασκευάσθηκε με τέτοιο τρόπο, που εξυπηρετεί αφάνταστα όσους θέλουν να κινηθούν μέσα σε δάση εκτός δρόμου ή μονοπατιών, σε ανώμαλο ορεινό έδαφος, σε χιόνια, σε άμμο, σε λάσπες, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές  ..εκτός δρόμων, σκαρφαλώνοντας σε σκάλες! 

Δίτροχο Taurus 2x2, 2 το οποίο λύνεται  σε δύο μέρη και μεταφέρεται σε 2 σάκους μεταφοράς.  (Πηγή)




Σχεδιάζεται σε δυο μοντέλα: Το Taurus 2x2, 2 το οποίο λύνεται σε δύο μέρη (συσκευάζεται σε δύο σάκους μεταφοράς) με ελαστικά χαμηλής πίεσης,  κινητήρα 5,5 ίππων  και ζυγίζει 50 κιλά και το Taurus 2x2 2Μ που και αυτό λύνεται σε 2 μέρη, αλλά  φέρει πιο βαριά ελαστικά για ανώμαλο έδαφος, τετράχρονο κινητήρα 7 ίππων, με πιο στιβαρή κατασκευή και ζυγίζει 74 κιλά.

Συναρμολόγηση της μοτοσυκλέτας  Taurus 2x2. 2  μέσα σε 4 λεπτά. (Πηγή)
Και τα δυο μοντέλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως: 3 ταχύτητες, δισκόφρενα σε ενδιάμεσο άξονα (σε αντίθεση με τα κανονικά δισκόφρενα σε κάθε τροχό), καίνε 1,2 λίτρα/ώρα, πιάνουν ταχύτητα 60 χλμ/ώρα και έχουν γωνία περιστροφής 55 μοιρών.

Τα ελαστικά του ελαφρού μοντέλου έχουν διάμετρο τροχού  740 χιλιοστά και πλάτος 220 χιλιοστά, ενώ το βαρύτερο έχει  διάμετρο τροχού 650 χιλ. και ίδιο πλάτος. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμων του Taurus 2x2, 2 είναι 5 λίτρα και τουTaurus 2x2, 2Μ  8 λίτρα.

Μεταφορά της μοτοσυκλέτας Taurus 2x2, 2 σε δύο σάκους μεταφοράς. (Πηγή)
Φαντασθείτε λοιπόν ότι μέσα σε δύο σάκους μεταφοράς, μπορεί κάποιος να φορτώσει  στο πορτμπαγκάζ  ενός μικρού αυτοκινήτου την μηχανή του, αλλά και να την μεταφέρει σε ..βάρκα και να βγει στη στεριά και να περιπλανηθεί σε ένα νησί, ή αν του αρέσει το αλεξίπτωτο να τη φορτωθεί με ένα φίλο του και να πέσουν παρέα με τη μηχανή τους! (Φωτογραφίζω ειδικές επιχειρήσεις)

 Μοτοσυκλέτα Taurus 2x2, 2  κατά τη δοκιμή της σε κίνηση σε ακτή. (Πηγή)
Για στρατιωτική χρήση και περισσότερο στο χώρο των ειδικών δυνάμεων, μπορεί να έχει πολλές ακόμη εφαρμογές. Πόσο κοστίζει; Το κοστολόγιο έχει ήδη βγει: Γύρω στα 800 Ευρώ το τεμάχιο και αν η παραγγελία είναι μεγαλύτερη έχει καλύτερη τιμή! 

Αν το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό και υπάρχει αξιόπιστο ρεύμα υποστήριξης σε ανταλλακτικά, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα! Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες. 


Ανιχνευτής












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.