Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Η Συνεστίαση και η κοπή βασιλόπιτας της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών στη ΛΑΕΔ

Ακολουθεί η αυτούσια επίσημη ανακοίνωση της Λέσχης:

"Την 09 Φεβρουαρίου 2020, στο Σαρόγλειο Μέγαρο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίαση και κοπή της Βασιλόπιτας στην κατάμεστη αίθουσα τελετών.


Η Λέσχη, επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα ετών λειτουργίας, συνδύασε την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση με την επετειακή εκδήλωση η οποία περιέλαβε επίδοση αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων στους πολεμιστές μέλη της και στις οικογένειες των τεθνεώτων εν πολέμω και εν ειρήνη μελών της.

Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα με την παρουσία του κ. Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης και των κ.κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Επιτελάρχου του ΓΕΕΘΑ, των κ.κ. Δκτών ΑΣΔΕΝ, ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ, 13ης ΔΕΕ, Δντών ΓΕΣ/ΔΕΔ, ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ, ΓΕΣ/ΔΕΠΣ και του Υδντού ΓΕΣ/ΔΕΔ, απάντων εν ενεργεία Αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και αποστράτων Επιτίμων Α/ΓΕΣ, ΓΕΠΣ, Δκτών Στρατιάς, Δκτών Σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων και μεγάλου αριθμού Ανωτάτων, Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών όλων των προελεύσεων, προερχομένων από ΣΣΕ, ΣΜΥ, είτε Μονιμοποιηθέντες μεταπολεμικά, μεγάλου αριθμού Εφέδρων Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Πεζοναυτών, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων εκτός του αμιγώς στρατιωτικού χώρου, η προσοχή και η έντονη «οικογενειακή» ατμόσφαιρα, επικεντρώθηκε στους παρόντες είκοσι από τους 42 εν ζωή πολεμιστές και τα τριάντα από τα 50 μέλη των οικογενειών. Πενήντα μέλη μας, μεγάλου εύρους ηλικιών ζωντανοί εκπρόσωποι της πολεμικής δόξης των Ειδικών Δυνάμεων. Οι κωλυόμενοι για διαφόρους λόγους, ήσαν «ωσεί παρόντες» για την «οικογένεια».

Ο αείμνηστος Συνταγματάρχης Τσιγάντες και ιδρυτής του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής σε διασκευασμένη φωτογραφία της εποχής. Παρόμοια φωτογραφία κοσμεί και την επίσημη ιστοσελίδα της ιστορίας των Βρετανών SAS

Οι πολεμικές περίοδοι τις οποίες η Λέσχη κάλυψε με την επετειακή εκδήλωση περιέλαβαν τις:

· Επιχειρήσεις Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ελλαδικό χερσαίο κορμό και Κρήτη 1940-41, στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή 1942-43, στην Ιταλία 1944, στο Αρχιπέλαγος 1943-45.

· Επιχειρήσεις 1946-49.

· Επιχειρήσεις Κορέας 1950-55.

· Επιχειρήσεις Κύπρου 1964-1974.

Η όλη εκδήλωση περιλάμβανε:

· Σύντομη ομιλία περί Λέσχης και ενεργειών της.

· Κοπή Βασιλόπιτας αναμνηστικού στην τυχερή ή τυχερό της χρονιάς.

· Επίδοση αναμνηστικών πλακετών για την εν ειρήνη προσφορά προς στην Λέσχη.

· Επίδοση των αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων στους πολεμιστές-μέλη μας και τις οικογένειες των εκλιπόντων για την εν πολέμω προσφορά προς το Έθνος.

· Γεύμα.



Ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών στην εισαγωγική του ομιλία, αφού έδωσε το στίγμα της οικογενειακής συγκεντρώσεως, ανέφερε τιμής ένεκεν τα ονόματα των αειμνήστων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων ιδρυτών της και στη συνέχεια παρουσίασε με συντομία το τι εκπροσωπεί η Λέσχη και τις ιστορικές καταβολές της, και τον τρόπο που θα σημανθεί το 2020. 



Οι κ. κ. ΥΦΕΘΑ, Επίτιμος Α/ΓΕΣ και επίτιμο μέλος της ΛΚΙ, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ομοίως απηύθυναν χαιρετισμό προς τους παρισταμένους, τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία των Ειδικών Δυνάμεων και την σημασία της εκδηλώσεως. Ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο τυχερός της Βασιλόπιτας και δέχθηκε τις επί πλέον ευχές για τύχη στα από ημερών αναληφθέντα καθήκοντά του.

Μετά την απονομή των αναμνηστικών και την τήρηση σιγής, η Στρατιωτική Μουσικής της ΑΣΔΥΣ παιάνισε τον Ύμνο του Ιερού Λόχου, που σηματοδότησε την κορύφωση του επετειακού σκέλους της υπό μορφή τελετής εκδηλώσεως."

Συγχαρητήρια για την ωραία εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας της Λέσχης!

Καλή χρονιά στη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Καλή Χρονιά στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων και σ' όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας!

Και να μη ξεχνάμε ποτέ ότι: Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!!

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.