Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Νέα "κινητά" τηλέφωνα για τις Ειδικές Δυνάμεις

Bookmark and Share




Η εταιρία Raytheon, αναπτύσσει μία νέα software τεχνολογία που συνδυάζει χάρτες με υπηρεσίες τύπου internet και θα βοηθά στρατιώτες να εντοπίζουν εχθρικές δραστηριότητες στο πεδίο, με τη χρήση κινητών τηλεφώνων (smartphones), με σύστημα λειτουργίας Google Android.

Αυτό το νέο σύστημα, που αποκαλείται Raytheon Android Tactical System ( RATS), μπορεί να λαμβάνει αεροφωτογραφίες από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ΜΕΑ (UAV), ή δορυφόρο και να εστιάζει σε λεπτομέρειες, όπως πινακίδες αυτοκινήτου ή χαρακτηριστικά προσώπου ενός ατόμου.

Για παράδειγμα ένας μαχητής, θα μπορεί να εντοπίζει και να συνδέεται με ένα ΜΕΑ, να παρακολουθεί το ίχνος πτήσης του στο χάρτη πάνω από επιθυμητό δρομολόγιο ή περιοχή , με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου και να λαμβάνει πραγματική εικόνα είτε σε φωτογραφίες είτε σε μορφή βίντεο.

Επίσης θα είναι δυνατή η εύρεση σημείων στάσεως των άλλων μελών μίας περιπόλου ή ομάδας μέσα στο χώρο και ο κάθε μαχητής θα βλέπει που βρίσκονται οι άλλοι σύντροφοί του ενώ παράλληλα θα αναγνωρίζει ταυτότητα εχθρού ή φίλου. 

 Η Raytheon, σχεδιάζει μία φιλική στο χρήστη συκευή, εύκολη σε χειρισμό και με όλα τα συστήματα ασφαλείας γι' αποφυγή υποκλοπών.

 Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ  έχουν προχωρήσει σε δοκιμές και ενδιαφέρονται για την γρήγορη ενσωμάτωση αυτής της νέας τεχνολογίας στο προσωπικό τους.

Πηγή: Mobiledia

Σχόλιο Ανιχνευτού

Έξυπνη ιδέα! Όχι όμως πρωτότυπη. Έχουν  γίνει πολλές συζητήσεις και σκέψεις γι' αυτό, στο παρελθόν. Πιστεύω ότι οι νέοι συνάδελφοι έχουν προχωρήσει σ'αυτόν τον τομέα. Λάβετε υπ' όψη σας και αυτή την πληροφορία.

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.