Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Διόπτρα Ελευθέρου Σκοπευτού




 O Αμερικανικός στρατός, εφοδιάζεται με νέα διόπτρα ελευθέρου σκοπευτού, της εταιρίας Nightforce με σύμβαση ύψους 25,8 εκατ.$ και παράδοση μέχρι τον Απρίλιο του 2015.

 Οι πρόσφατες επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ανέδειξαν ακόμη μία φορά την αξία των ελευθέρων σκοπευτών, αλλά και των σκοπευτών ακριβείας. Διόπτρες υψηλής τεχνολογίας, στα χέρια καλά εκπαιδευμένων μαχητών, αποτελούν την καλύτερη λύση για την εξουδετέρωση αντιπάλων που χρησιμοποιούν ανθρώπινες "ασπίδες" για να προστατευθούν ανάμεσα σε αμάχους.

Η προσπάθεια διεθνώς σ' αυτό τον τομέα είναι η βελτίωση των διοπτρών ημέρας, όπως και των αντιστοίχων νύκτας, με συνδυασμό των δύο σ' ένα "πακέτο". Δίπλα στη φωτογραφία, βλέπετε τις   διόπτρες της "οικογένειας" ΑΝ/PAS-13 συνδυασμός, θερμικού τύπου και παράλληλα υπέρυθρες παθητικού  και ενεργητικού τύπου. Ανάλογα με τον τύπο του όπλου χρησιμοποιείται και η αντίστοιχη διόπτρα. Διαθέτουν εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας σκοπευτικά με μεγάλη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες  και υψηλή ανάλυση του ειδώλου. Ζυγίζουν από  1/2 έως 2 κιλά η μεγαλύτερη για ομαδικά όπλα, με βεληνεκή 550 μέτρα για τυφέκια 5,56 χιλ. έως και 2200 μέτρα γιά βαριά πολυβόλα.Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:
http://www.defenseindustrydaily.com/pas-13-thermal-weapon-sights-on-order-03420/

Παράλληλα μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται και στη βελτίωση τηλεσκοπίων παρατηρήσεως ελευθέρου σκοπευτού. Ήδη οι Αμερικανοί πεζοναύτες  αλλάζουν το παραδοσιακό Μ49 με νέας γενεάς τηλεσκόπιο το ονομαζόμενο SSOT(Scout Sniper Observations Telescopes). Ο παρατηρητής , παίζει σημαντικό ρόλο δίπλα από  τον ελεύθερο σκοπευτή. Δρουν πάντα κατά ζεύγη.

Ενα τέτοιο τηλεσκόπιο που έχει καλό όνομα στην αγορά, φαίνεται να είναι το Horus που φαίνεται δίπλα στη φωτογραφία. Έχει ενσωματωμένο σύστημα ευρέσεως συντεταγμένων που κάνει πιο εύκολη την εκτίμηση αποστάσεων αλλά και λογισμικό που υπολογίζει αποστάσεις και τις δείχνει απ' ευθείας στην οθόνη. Μπορείτε να δείτε μία επίδειξη πατώντας τη λέξη: HORUS


                                         Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.