Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Ενέργεια των Τούρκων SAT στα Ίμια. Η αλήθεια και το ψέμα.Απίστευτες λεπτομέρειες από τη διοικητή της ομάδος SAT που αποβιβάστηκε στα Ίμια

Ο επιτελικός πλοίαρχος (Deniz Kurmay Albay) Ali Türkşen, του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δικάζεται στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης (İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde) για συμμετοχή στο “Σχέδιο Κλωβός” (“Kafes Eylem Planı”) και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων (“Amirallere Suikast”) με βάση τα οποία αξιωματικοί που ανήκαν κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιούσαν ένοπλες προβοκατόρικές ενέργειας, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Τούρκος ανώτερος επιτελικός αξιωματικός, που διετέλεσε και Διοικητής του Συγκροτήματος Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT Grup Komutanı) το διάστημα 1990-1997, στη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

“Ο αρχηγός του ΤΠΝ, ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ (Özden Örnek), με διέταξε να γράψω σε ένα βιβλιαράκι τα όσα έζησα ως διοικητής της ομάδος που αποβιβάστηκε στο Καρντάκ. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε γιατί δεν είναι δυνατόν ποτέ ένας από μας να γίνει τρομοκράτης. Στις 30 Ιανουαρίου 1996, στις 21:33, εμείς πληρώσαμε από τη τζέπη μας τη βενζίνη για το φουσκωτό που μας έβγαλε στο Καρντάκ. Το βράδυ εκείνο αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική κάρτα του Ερτζάν Κιρίτστεπε (Ercan Kireçtepe), που τη στιγμή αυτή βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας. Η απόδειξη από εκείνη τη συναλλαγή είναι εδώ. Όλοι βάλαμε λεφτά από τη τζέπη μας εκείνη τη νύχτα και αγοράσαμε από το παντοπωλείο ψωμί, και τυρί.

Εκείνο το βράδυ, στις 01:40 αποβιβαστήκαμε στη βραχονησίδα. Και σήμερα δικαζόμαστε σ’ αυτό το δικαστήριο. Ο τότε αρχηγός του ΠΝ, Ναύαρχος Γκιουβέν Έρκαγια (Güven Erkaya), εκείνο το βράδυ μου τηλεφώνησε και μου είπε: ‘Παιδί μου, ακόμα δεν είστε έτοιμοι;’ Φυσικά τον πίεζε η Τανσού Τσιλέρ. Εμείς αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική του Ερτζάν Κιρίτστεπε και έτσι ξεκινήσαμε με το φουσκωτό. Φυσικά, τότε όλοι και τί δεν θα δίνανε για αν είναι στη θέση μας.

Τώρα όμως, δυο από τα άτομα που αποβιβαστήκαμε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 στη βραχονησίδα Καρντάκ και υψώσαμε την τουρκική σημαία, υποστέλλοντας την ελληνική, εγώ και ο Ερτζάν Κιρίτστεπε, δικαζόμαστε σ’ αυτήν την αίθουσα. Πως φθάσαμε εδώ δεν γνωρίζω.”

Ο Τούρκσεν, κατά την απολογία του, έδειξε στο δικαστήριο την απόδειξη από την πιστωτική με την οποία αγόρασαν βενζίνη αξίας 16 εκατ. 730 χιλιάδων λιρών Τουρκίας.

Οι πληροφορίες που αναφέρει ο Τούρκος αξιωματικός είναι συγκλονιστικές, γιατί αποδεικνύεται ότι το βράδυ της Τραγωδίας των Ιμίων μας κυβερνούσαν πολιτικοί ανίκανοι να χειριστούν μια κρίση που είχαμε σαφώς το πάνω χέρι, και υποχώρησαν, εκχωρώντας στον εχθρό εθνικό έδαφος. Έναν εχθρό του οποίου οι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια με βενζίνη που πλήρωσαν οι ίδιοι και αντί για υπηρεσίακή ξηρά τροφή, είχαν μαζί τους ψωμί και τυρί που αγόρασαν από τον …παντοπώλη. 

Πηγή: Ινφογνώμων


Σχόλιο Ανιχνευτού


Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο "φίλος μας" παραπάνω, αλλά ξέρω τι είδα και τι έζησα εγώ εκείνο το βράδυ από πολύ "κοντά"! Ας πιάσουμε ένα-ένα  τα πράγματα.


  • Εκείνο το βράδυ ο  καιρός ήταν πολύ άσχημος, βροχερός, με ισχυρούς ανέμους βόρειους -βορειοανατολικούς που έφθαναν και ίσως ξεπερνούσαν  τα 8  μποφόρ! Ξέρετε τι απόσταση έχουν τα Ίμια από τις ακτές της Μ. Ασίας; Ξέρετε για ποιό ύψος κύματος μιλάμε; Μπορούσε μιά ελαστική λέμβος των 7 ανδρών να ξεκινήσει και να φτάσει εκεί χωρίς πρόβλημα; 
  • Οι SAT θεωρούνται ένα επίλεκτο κομμάτι του τουρκικού ΠΝ. Μπορούμε να πιστέψουμε ότι έφθασαν στην υποτιθέμενη ακτή απογειάλωσης, χωρίς καύσιμα στον κινητήρα της λέμβου και χωρίς τροφή ή άλλα εφόδια;
  • Υπέστειλαν σημαία από ποιό νησάκι; Τα Ίμια είναι 2 νησάκια. Η σημαία μας ήταν στο ανατολικό, "το αμφισβητούμενο", όπου το φύλαγαν οι ΟΥΚ του  δικού μας ΠΝ. Οι Τούρκοι ανέβηκαν στο δυτικό νησάκι το οποίο ήταν... αφύλακτο εκείνο το βράδυ (γιατί άραγε;) και απ' ότι γνωρίζω δεν υπήρχε σημαία μας, διότι δεν εθεωρείτο αμφισβητούμενο μέχρι τότε. Αφήστε που φοβισμένοι κρύφτηκαν όταν άκουσαν τα γίδια που είχε αφήσει εκεί ένας Καλυμνιός από καιρό! Πίστευαν ότι"ήταν Έλληνες φαντάροι". Έτσι ανέφεραν στο πλοίο "μητέρα"τους και έλαβαν την οδηγία να κρυφτούν και αν κινδυνεύσουν να φύγουν! Το πρωί με το πρώτο φως αναθάρρησαν, όταν κατάλαβαν τι γινόταν και σήκωσαν την σημαία τους.
  • Απογευματινές ώρες με το φως της προηγούμενης ημέρας, προηγήθηκε αναγνώριση  στο δυτικό νησάκι απ' αέρος, από ελικόπτερο των Τούρκων για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιος επάνω. Για το ανατολικό, ήξεραν ότι υπήρχαν  ΟΥΚ, αφού το"διατυμπάνιζαν" όλα τα ΜΜΕ.
  • Γύρω από τα Ίμια γινόταν ο "χαμός"από πλοία δικά μας και τουρκικά τα οποία κινούνταν συνεχώς εγκλωβίζοντας ο ένας τον άλλο. Πέρασε η λαστιχένια βάρκα ανάμεσά τους; Χωρίς επικοινωνία με τα τουρκικά;
  • Η τουρκική φρεγάτα Yavuz ήταν αυτή που έκανε ελιγμό προσέγγισης για κάποια λεπτά στο δυτικό νησάκι . Έφτασε σε απόσταση λιγότερο από 500 μ. και εκτιμάται ότι από αυτήν κατέβηκε η ομάδα SAT.
Για τον χειρισμό της κρίσεως έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά. Άλλα είναι σωστά, άλλα όχι. Θα μιλήσουμε όμως άλλη φορά γι' αυτό. Κυρίως από στρατιωτικής πλευράς. Το σίγουρο είναι ότι δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιγράφει ο.."φίλος μας".

Σας χαιρετώ,
Ο Ανιχνευτής
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.