Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Aνταρτοπόλεμος: Η κλιμάκωση



Δώδεκα νεκροί στρατιώτες σε 24 ώρες

Βαρύς φόρος αίματος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Αυξάνονται οι θάνατοι στρατιωτών στο Αφγανιστάν
Αυξάνονται οι θάνατοι στρατιωτών στο Αφγανιστάν (Φωτογραφία:  AP )

Καμπούλ, Αφγανιστάν
Αυξάνονται οι επιθέσεις με θύματα στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες 12 στρατιώτες της ISAF έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους οκτώ Αμερικανοί και τέσσερις Βρετανοί.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τον θάνατο οκτώ Αμερικανών στρατιωτών. Πέντε σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο νότιο Αφγανιστάν, οι τέσσερις σε έκρηξη βόμβας και ένας από πυρά ανταρτών.

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών σε αστυνομικό τμήμα στην Κανταχάρ. Στην επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ένας Αφγανός αστυνομικός και πέντε πολίτες.

Τον Ιούλιο έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν 45 στρατιώτες της διεθνούς δύναμης, οι 33 από αυτούς Αμερικανοί.

Τον Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους 100 στρατιώτες.

 Πηγή: In.gr


Σημείωση Ανιχνευτού

Οι αντάρτες είδαν ότι αυτού του είδους οι προσβολές "πιάνουν τόπο" και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Επιμένουν και βασίζονται στην ευαίσθητη δυτική, "άπιστη" κοινή γνώμη. Θα ήταν πιο σωστό όμως για τα μέσα ενημέρωσης ν' αναφέρουν  πόσοι αντάρτες σκοτώθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα και πόσοι συνελήφθησαν και τραυματίσθηκαν για να έχουμε το σωστό μέτρο σύγκρισης.

Η φθορά και όπου είναι δυνατό, η εκμηδένιση τοπικών φρουρών και διοικήσεων του αντιπάλου και η διατήρηση  των δυνάμεών του σε συνεχή συναγερμό, ταραχή και εκνευρισμό, είναι κανόνες της τακτικής των ανταρτών. Αυτό βλέπουμε να προσπαθούν να πετύχουν τώρα στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν. Ήταν καλοί "μαθητές", πριν 30 χρόνια, των σημερινών τους αντιπάλων.

Ο Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.