Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται..

Ποτέ δεν είναι όλα ιδανικά! Όσο και αν καταβάλλεται προσπάθεια από μεγάλους στρατούς να παρουσιάσουν τις δυνάμεις τους τέλειες, ακατανίκητες και τέλος πάντων καλύτερες από τους άλλους, πάντα θα υπάρχει ο ..αδύναμος κρίκος που θα ανοίγει και θα φανερώνεται η πραγματικότητα.

Η πραγματική πραγματικότητα και όχι η πλασματική. Έτσι λοιπόν σε χθεσινό δημοσίευμα, παρουσιάζεται ο θάνατος από πνιγμό ενός Βρετανού πεζοναύτη, από ατύχημα στην εκπαίδευση με λέμβους. Σε εκπαιδευτική περιοχή στο Ντόβερ, κατά τη διάρκεια θαλασσίας εκπαίδευσης στον ελιγμό φουσκωτών με σκληρή καρίνα, μια λέμβος ανατράπηκε αφού σταμάτησαν να λειτουργούν και οι δύο μηχανές της! 

Πηγή
Η  λέμβος, έμεινε έρμαιο του καιρού 50 μέτρα από την ακτή, κτυπήθηκε από τα κύματα που είχαν ύψος γύρω στο 1,5 με 2 μέτρα στα πλευρά και ανατράπηκε. Έτσι οι 4 επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό αλλά ο άτυχος πεζοναύτης φαίνεται να μπλέχτηκε στις μηχανές και δεν μπόρεσε έγκαιρα να βγει στην επιφάνεια.

Ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα προβλεπόμενα υλικά εκτός από ..κουπιά, που δεν θεωρήθηκαν αναγκαία. Έτσι συνέβη το κακό! Έσβησαν οι μηχανές, δεν μπόρεσαν να τις βάλουν ξανά μπρος, αλλά ούτε είχαν και κουπιά να κουμαντάρουν την βάρκα. 

Το ατύχημα έγινε στις...3 Οκτωβρίου του 2012! Παρουσιάστηκε στα βρετανικά ΜΜΕ χθές! Τηρήθηκε σιγή για 2 σχεδόν χρόνια επειδή η πληροφορία θεωρήθηκε προφανώς διαβαθμισμένη από πλευράς εθνικής ασφαλείας. Αν συνέβαινε στην Ελλάδα δεν θα κρατούσε ούτε λίγες ώρες μυστικό και θα παρουσιαζόταν με χίλιες δύο απαξιωτικές αναλύσεις για την εκπαίδευση στο στρατό.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι  κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπερβολικά ηρωοποιημένες αμερικανικές ειδικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αύξησης των αυτοκτονιών ανάμεσα στο προσωπικό τους. 

Πηγή
Στην ανάλυση ενός σχετικού άρθρου φαίνεται ότι η πολύχρονη καταπόνηση του προσωπικού με τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχει προκαλέσει ψυχικές διαταραχές υγείας που τελικά οδηγούν κάποιους στην αυτοκτονία. Κανένας δεν φανερώνει το πρόβλημά του σε γιατρό, γιατί όλοι φοβούνται ότι αν γίνει γνωστό ότι κάτι δεν πάει καλά στα νεύρα τους, θα τους ..απολύσουν. 

Βλέπετε αυτά συμβαίνουν ακόμη και στις ..καλύτερες οικογένειες. Η διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι δεν βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα ούτε "βγάζουν τα ματάκια τους με τα χεράκια τους", όπως γίνεται συνήθως, για να μην πω κατά κανόνα, στα δικά μας μέρη. 


Ανιχνευτής

















1 σχόλιο :

  1. Πριν καιρό ένα παλικάρι των ΟΥΚ σκοτώθηκε στην "αράχνη". Για λίγο καιρό έγινε χαμός με αναλύσεις από "ειδικούς" και μετά το θέμα ξεχάστηκε.
    Κανένας δεν αναφέρθηκε στην μάνα του παιδιού που εμφανίστηκε απρόσκλητη ως μάρτυρας υπεράσπισης των αξιωματικών που δικάζονταν για "ελλειπη μέτρα ασφαλείας" λέγοντας : "Δεν ζητάω την τιμωρία κανενός.Κανείς δεν ήθελε τον θάνατο του παιδιού μου. Ζητώ μόνο να μη θρηνήσει άλλη μάνα εξαιτίας ενός λάθους. Ο γιος μου τίμησε την πατρίδα και αυτή τη στάση ήθελε να κρατήσω".
    Βλέπεις αυτό δεν πουλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.