Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»




ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
Των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων
Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων
και των ανά την Ελλάδα και Κύπρο σωματείων εφέδρων

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού , ναυτικού και καταδρομών (άνω των 1.000 μελών πανελληνίως) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) ανάδειξης της Ελληνικής ιστορίας και συμμετοχής σε αθλητικά , πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα σχετικά με το αντικείμενό μας.

Στις 8 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, θα διενεργήσει μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, με τη συνδρομή όλων των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής. Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο από 16.00 έως 17.30’ και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 18.00’ .

Η Λαμπαδηδρομία οργανώνεται για δεύτερη φορά ως ένα προσκλητήριο σάλπισμα των Βατραχανθρώπων προς Έλληνες και Φιλέλληνες, για περισυλλογή εν κινήσει και δράση. Περισυλλογή αναφορικά με τα αίτια αποσύνθεσης των υγιών συνδέσμων των κοινωνιών και παρότρυνση προς δράση, με σχέδιο και νόημα.  

Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», θα διανύσει τη διαδρομή ως ομάδα , φέροντας , ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή και θα αποτελέσει τη δική τους συμβολή για να φωτίσουν τη νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει για δεύτερη φορά ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.

Πληροφορίες:
1. Διενέργεια στις 8 Οκτωβρίου 2011: Έναρξη :18.00 – Λήξη: Περίπου 24.00.


1 σχόλιο :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.