Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εθνικό Τυφέκιο της Τουρκίας


Να το εθνικό τυφέκιο της Τουρκίας

Άρχισε η παραγωγή του εθνικού τυφεκίου που ανέπτυξαν οι Τούρκοι μηχανικοί μετά από εργασία περίπου 3,5 ετών.

Μέσα 4 μήνες θα είναι έτοιμα 50 πρωτότυπα από το εθνικό τυφέκιο πεζικού. Στα πλαίσια του σχεδίου, 200 πρωτότυπα θα παραχθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Θα μοιραστούν σε διάφορες μονάδες των ΤΕΔ και αφού δοκιμαστούν από επαγγελματίες στρατιώτες, θα μπούνε σε γραμμή παραγωγής.

Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ΤΕΔ, στις 22 Ιανουαρίου 2009 υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και την ΜΚΕΚ, και οι εργασίες επιταχύνθηκαν με υπεργολάβο την εταιρία Kalekalıp.

Στην αρχή σχεδιάστηκαν 3 διαφορετικές εκδόσεις του εθνικού τυφεκίου πεζικού, στην βάση των κατευθύνσεων τακτικής και τεχνικών δεδομένων που έδωσε το ΓΕΣ. Μετά τις δοκιμές και τις αξιολογήσεις οι εργασίες εστιάστηκαν σε ένα μοντέλο.



Με βάση τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΑ, τα πρώτα 50 τυφέκια θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο του 2011.Τα 200 πρωτότυπα σχεδιάζεται να έχουν παραχθεί τον Ιούλιο του 2012

Με βάση το σχέδια τα πρωτότυπα αυτά θα μοιραστούν σε διάφορες μονάδες των ΤΕΔ ώστε να υπάρξει αντίστροφη ενημέρωση. Τα εθνικά αυτά τυφέκια πεζικού θα χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες στρατιωτικούς υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (ακραία ζέστη, ακραίο κρύο, σκόνη και υγρασία) ,και θα μπούνε σε γραμμή παραγωγής στην κατεύθυνση των προτάσεων που θα εκφραστούν από τους στρατιωτικούς.

Σχεδιάζεται να πάρουν την θέση των G3 που χρησιμοποιούνται στις ΤΕΔ, και ενσωματώνει χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας. Το βάρος του δίχως γεμιστήρα είναι 4,3 κιλά. Παίρνει 20 σφαίρες, το μήκος του είναι 92 εκ. , η κάννη του είναι φτιαγμένη για τουλάχιστον 10 χιλιάδες βολές, ενώ μπορεί να βάλει 650 φορές το λεπτό.


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

Οι αρμόδιοι αναφέρουν πως το εθνικό τυφέκιο διαθέτει σύστημα ανοιχτού κλείστρου, σκανδάλη ασφαλείας, γεμιστήρα ασφαλείας και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.