Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι γυναίκες των Ειδικών Δυνάμεων



Ήδη οι πρώτες εκπαιδευμένες γυναίκες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στο θέατρο επιχειρήσεων του Αφγανιστάν, μαζί τους άνδρες συναδέλφους τους. Είναι οργανωμένες σε ειδικές ομάδες που έχουν λάβει την ονομασία, "Ομάδες Πολιτιστικής Υποστήριξης" (Cultural Support Teams". 




Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί για την συμμετοχή των Αμερικανίδων γυναικών σε ειδικές επιχειρήσεις. Οι Πεζοναύτες ήταν οι πρωτοπόροι σ'αυτό. Η σκέψη έχει πλέον ωριμάσει καλά. Σε περιβάλλοντα ανταρτοπόλεμου και κινημάτων αντίστασης, ειδικά σε μουσουλμανικές χώρες, διαπιστώθηκε ότι η παρουσία γυναικείου στρατιωτικού προσωπικού, επιτυγχάνει την επαφή με τον αντίστοιχο τοπικό γυναικείο πληθυσμό και δημιουργεί πολύτιμους δεσμούς αλλά και συγκέντρωση χρησίμων πληροφοριών για την κατάσταση του πληθυσμού από πλευράς διαβίωσης, ασφάλειας και καθημερινών αναγκών.




Οι γυναίκες έχουν αρχίσει να καθιερώνονται στο χώρο των αμερικανικών  Ειδικών Δυνάμεων, στους τομείς της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας και των ψυχολογικών επιχειρήσεων μέχρι στιγμής, που κατά το αμερικανικό δόγμα ειδικών επιχειρήσεων, εμπεριέχονται σ' αυτές. Η επιλογή τους και η εκπαίδευσή τους αυστηρή και απαιτητική. Πρώτα μαχητές και μετά όλα τ' άλλα.




Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.