Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Οι SBS στη Σομαλία

Οι πειρατές στο Κέρας της Αφρικής, το έχουν παρατραβήξει! Έγιναν περισσότερο από ενοχλητικοί! Είναι πλέον επιζήμιοι για τη διεθνή εμπορική ναυτιλία και επομένως άρχισε η δράση! Εκτός από τον ΟΗΕ, τον διεθνή πολεμικό στόλο CMF , την Ευρωπαϊκή δύναμη EUNAVFOR και το ΝΑΤΟ, που ασχολούνται μαζί τους, υπάρχουν και σε εθνικό επίπεδο διαφόρων χωρών ενέργειες. Ειδικά από χώρες που έχουν συμφέροντα από τη ναυτιλία τους. Η Βρετανία και η Γαλλία είναι δύο απ' αυτές.

 Πρόσφατα σε διεθνή συνέδρια για το πρόβλημα της πειρατείας, αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων κατά των πειρατών καθώς και η οικονομική ενίσχυση  της νόμιμης σομαλικής κυβέρνησης. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις διασυνδέσεις των Σομαλών πειρατών με τρομοκρατικές οργανώσεις και ιδιαίτερα με την Αλ Κάιντα, μέσω της τοπικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.




Πού βρίσκονται ακριβώς οι πειρατές και που φυλάσσουν τη λεία τους μέχρι να πάρουν τα λύτρα και ποια κυκλώματα χρησιμοποιούνται και σε ποιές περιοχές του πλανήτη για διακίνηση και ξέπλυμα χρήματος, είναι αντικείμενο εργασίας των ειδικών. 




Διέρρευσε λοιπόν,  ότι οι SBS σε συνεργασία με γαλλικές ειδικές δυνάμεις, ανέλαβαν την λεπτομερή αναγνώριση των βάσεων των πειρατών κατά μήκος της σομαλικής ακτογραμμής και στην ενδοχώρα ίσως, για την συλλογή ακριβέστερων πληροφοριών. Πρέπει να βρήκαν πολλά! Τώρα απομένει η "κρούση". Το πότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Μπορεί και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο.

Αν το ξέρουν αυτό οι πειρατές και πρέπει να το έχουν διαβάσει ή ακούσει στα  ΜΜΕ, θα πρέπει να έχουν θορυβηθεί και να λαμβάνουν μέτρα! Χαζοί δεν είναι, γιατί στο χώρο τους υπάρχουν πολλοί πρώην λιμενικοί, στρατιωτικοί και αστυνομικοί που έχουν αφοσιωθεί σε αυτό το επικερδές ...επάγγελμα. Δεν είναι όμως τόσο καλά εκπαιδευμένοι! Κάνουν λάθη από άγνοια. 




Το βασικότερο λάθος τους είναι ότι κατάφεραν να μπουν για τα καλά στο στόχαστρο των ειδικών δυνάμεων. Θα χάσουν τη "δουλειά" τους, αφού το πήγαν γυρεύοντας. Ακόμη και στα εμπορικά άρχισαν να εμφανίζονται ένοπλοι συνοδοί, πρώην, των ειδικών δυνάμεων. Τώρα που βρέθηκε διασύνδεση με τρομοκράτες δεν τους σώνει τίποτα. Την πάτησαν! Θα δούμε σύντομα εξελίξεις και στη θάλασσα και στην ξηρά.

Παράλληλα υποβοηθείται ο σομαλικός στρατός με υλικό αλλά και εκπαίδευση από τις δυτικές χώρες μέσα στα πλαίσια διμερών συμφωνιών. Προτεραιότητα δίνουν στις ειδικές τους δυνάμεις.

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.