Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

''LOMBARDIA 2011''



Μία ακόμα  διεθνής διαγωνιστική στρατιωτική δραστηριότητα εφέδρων έλαβε χώρα τον περασμένο Μάϊο,  στην ιταλική Λομβαρδία. Έχει και τον ίδιο τίτλο:"LOMBARDIA 2011".

Οι Ιταλοί το συνδυάζουν με την επέτειο της δημιουργίας του σύγχρονου κράτους τους και παράλληλα με την ιστορία της ιταλικής Ομοσπονδίας Εφέδρων. Διατηρούν πιστά τις παραδόσεις τους. Αυτός ο διαγωνισμός με την πάροδο των χρόνων έχει αποκτήσει διεθνή προβολή. Σαράντα ομάδες από πολλά  ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ. Πρώτοι βγήκαν Ελβετοί.




Όπως είδα στην ιστοσελίδα τους, συμμετείχε και η ομάδα Κυπρίων Εφέδρων Καταδρομέων  "ΟΝΗΣΙΛΟΣ" της 32 ΜΚ,  η οποία βγήκε και 9η μάλιστα. Άξιοι!




Πολλά και διάφορα τα αντικείμενα της δοκιμασίας: η περίπολος μάχης, η διείσδυση στα μετόπισθεν του εχθρού, η αναγνώριση στόχων, η εκκαθάριση και κατάληψη οικιών, η αναγνώριση και διέλευση ναρκοπεδίων, Πρώτες Βοήθειες πεδίου μάχης, σύντονη πορεία μετά φόρτου, σύλληψη και διαφυγή προσωπικού, ανάκριση αιχμαλώτων, τοπογραφία, καταστροφές, βολές με διάφορα όπλα, υπέρβαση φυσικών και τεχνητών εμποδίων.

Δείτε και το βίντεο της απονομής των βραβείων στους πρώτους νικητές! Μου κάνει εντύπωση η βαρύτητα που δίνουν οι Ιταλοί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ο ΥΕΘΑ απένειμε τα βραβεία! Τιμούν τις παραδόσεις.

Οι έφεδροι πάντα ευχάριστα, εκπλήσσουν!

Ανιχνευτής



   

           

                  





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.