Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το Τ-11 σε "καραντίνα"





Οι Αμερικανοί παρά την μαζική χρήση του νέου αλεξιπτώτου  στατικού ιμάντα Τ-11 από  την περασμένη χρονιά μέχρι πρόσφατα, αναγκάστηκαν να σταματήσουν μετά από θανατηφόρο ατύχημα  αλεξιπτωτιστή  σε επιχειρησιακό άλμα 800 ποδιών, τον περασμένο μήνα.

Το Τ-11, που διακρίνεται για το επαναστατικό του σχήμα, με προδιαγραφές που συμβάλλουν στην μείωση ατυχημάτων κατά 70%, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, με επιφάνεια θόλου κατά 28%  μεγαλύτερη του θόλου του κλασσικού Τ-10 και με ταχύτητα καθόδου κατά 49% μικρότερη  από αυτό, τώρα επανέρχεται στο μικροσκόπιο της έρευνας πιθανής δυσλειτουργίας.

Κατασκευάσθηκε με γνώμονα την αύξηση του μέσου βάρους των σημερινών αλεξιπτωτιστών, λόγω μεγαλύτερης μυικής μάζας, αλλά και αυξημένου βάρους του σύγχρονου φόρτου των αλεξιπτωτιστών. 

Οι πρώτες ενδείξεις της έρευνας μετά το ατύχημα, μιλάνε για πρόβλημα συσκευασίας ή ίσως για ελλιπή έλεγχο. Σταμάτησαν όμως την χρήση του, γιατί το πρόβλημα  συσκευασίας  έχει να κάνει  με κακή συσκευασία όχι από προσωπικό συσκευαστών, αλλά μάλλον με λανθασμένη κατασκευή ή λανθασμένο τρόπο συσκευασίας  από τον κατασκευαστή.

Επαναφορά λοιπόν στα σίγουρα και πολυδοκιμασμένα Τ-10, μέχρι ... νεωτέρας!

Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.