Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η αναζήτηση των αόρατων πολεμιστών



Εδώ και λίγα χρόνια έχει ανακοινωθεί η έρευνα σ' ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο της φυσικής. Οι επιστήμονες εντείνουν την προσπάθειά τους στην κατασκευή ενός νέου υλικού που δεν υπάρχει στη φύση και ονομάζεται μεταϋλικό. Σας λέει κάτι; Αν όχι μπορείτε να διαβάσετε μία από τις  πρώτες δημοσιεύσεις για το θέμα, που έγινε στη χώρα μας το 2008. 




Με πολύ απλά λόγια είναι ένα υλικό που αφήνει τις ακτίνες του φωτός να κυλάνε κυριολεκτικά γύρω του, να το περιρρέουν χωρίς να το διαπερνούν με αποτέλεσμα το σώμα που περιβάλλεται από αυτό το υλικό να γίνεται ...αόρατο. Ο μαγικός μανδύας του Χάρι Πότερ γίνεται πραγματικότητα; 





Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες έχουν συνεργασθεί και έχουν κατασκευάσει, όπως λέγεται ένα τέτοιο υλικό από μικροσκοπικά τμήματα υαλονήματος που τοποθετήθηκαν με ακρίβεια σε πλακέτα ηλεκτρονικού κυκλώματος και εξαφάνισαν κατά τα πειράματα, εξόγκωμα σε καθρέπτη. 




Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αρνητική διάθλαση του φωτός επάνω στο μεταϋλικό,αλλάζοντας τον τρόπο που γίνεται ορατό από το ανθρώπινο μάτι. Τέτοιου είδους πειράματα γίνονται και στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας  Κρήτης

Βέβαια τα πειράματα ως τώρα έχουν γίνει σε περιορισμένα μήκη κύματος. Σύντομα όμως οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν και σε ευρύ φάσμα. Πρόσφατα πάλι ανακοινώθηκε η κατασκευή ενός εύπλαστου μεταϋλικού που δρά στο φως που είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι. Αυτή η ανακοίνωση προέρχεται από τη Σκωτία αυτή τη φορά. Το υλικό το ονομάζουν Μεταφλέξ (Metaflex).




Το επιστημονικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο με πληθώρα εφαρμογών σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.Το στρατιωτικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος υλικού αρχίζει και μεγαλώνει. Θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο όταν το μεταϋλικό θα μπορεί να έχει τα...αόρατα αποτελέσματα σε όλο το φάσμα του φωτός, ορατό, υπέρυθρο καθώς και στη θερμική ακτινοβολία.

Στη συνέχεια θα πρέπει να έχει ιδιότητες στρατιωτικών προδιαγραφών, δηλαδή να είναι ανθεκτικό, ελαφρύ, ευπροσάρμοστο για να μπορεί να χρησιμοποιείται στην κατασκευή καλυμμάτων και στολών. Για παράδειγμα η Μulticam σε συνδυασμό με μεταϋλικό! Επίσης μιλώντας για πλήρη παραλλαγή ή ...εξαφάνιση αντικειμένων μπορούμε να σκεφτούμε την επικάλυψη αεροσκαφών, αρμάτων, πλοίων και ότι άλλο βάζει ο νους. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως κάποια να έχουν γίνει. Ίσως πάλι όχι. Μπορεί και τώρα, που το διαβάζετε.

Το βέβαιο είναι ότι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για το θέμα είναι οι Ειδικές Δυνάμεις, όπως πάντα! Οι αόρατοι πολεμιστές πλησιάζουν. 


Ανιχνευτής


Πηγή: Τα Νέα
           In.gr
           Clever News         
           Defence Review
           Nea Energia 
           News beast
           PHYSORG
           Metamaterial
           Metamaterial Cloaking










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.