Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το μάχιμο άλμα των Paras



Οι Βρετανοί Paras, μετά από 50 χρόνια εκτέλεσαν πολεμικό άλμα στο θέατρο επιχειρήσεων του Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα προσωπικό του 1ου Τάγματος (1Para) , που ανήκει στο Συγκρότημα Υποστήριξης Ειδικών Δυνάμεων, (Special Operations Support Group), πρόσφατα συμμετείχε σε ειδική επιχείρηση, τύπου αεραποβατικής καταδρομής, που έλαβε χώρα στην επαρχία Χελμάντ για την εξουδετέρωση βάσης ανταρτών Ταλιμπάν.

Τέτοιου είδους πολεμικό άλμα είχε να γίνει από Βρετανούς αλεξιπτωτιστές, από το 1956  με την κρίση του Σουέζ. Το άλμα εκτελέσθηκε από ύψος 250 ποδιών, δηλαδή 85 μέτρα περίπου, με αλεξίπτωτο ταχείας ανάπτυξης, νύκτα, και από αεροσκάφος τύπου C-130. Η δύναμη αλεξιπτωτιστών ήταν επιπέδου λόχου και χρησιμοποιήθηκε για την αιφνιδιαστική κατάληψη εδάφους τακτικής σημασίας, προκειμένου να υποβοηθήσουν άλλα τμήματα ειδικών δυνάμεων στην προσβολή του στόχου τους.



Οι αλεξιπτωτιστές έχουν ενεργά χρησιμοποιηθεί σε ειδικές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες στην επαρχία Χελμάντ. Και πως να μην έχουν, αφού την διοίκηση όλων των βρετανικών δυνάμεων σ'αυτήν την επαρχία,(Task Force Helmand), στα πλαίσια της επιχείρησης "HERRICK 13", την έχει αναλάβει μέχρι τον Απρίλιο του 2011, η 16η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία η οποία διοικεί το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών

 Ανιχνευτής


 Πηγή: Mirror
          UK Army




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.