Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι Μεξικανοί Πεζοναύτες και τα καρτέλ ναρκωτικών


Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες και εκπαίδευση σε επίλεκτες ομάδες των Μεξικανών πεζοναυτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post.




Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές που δεν κατονόμασε και αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου η εφημερίδα ανέφερε ότι η εκπαίδευση και η παροχή πληροφόρησης είναι πολύ πιο εκτεταμένη από ότι ήταν γνωστό.




Η αμερικάνικη βοήθεια επιτρέπει στους Μεξικανούς πεζοναύτες να διεξάγουν αστραπιαία πλήγματα κατά το υπόδειγμα των επιχειρήσεων των δυνάμεων των ΗΠΑ εναντίον ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, υποστήριξε η Ποστ.


Το κάψιμο των ναρκωτικών

 Πράκτορες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) που εδρεύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σιουδάδ δε Μέχικο και σε προξενεία κατά μήκος των συνόρων, όπως στο Ματαμόρος, παρέχουν «πακέτα πληροφοριών» για το πού βρίσκονται βαρόνοι των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος στους Μεξικάνους πεζοναύτες, ανέφερε το δημοσίευμα.


Αμερικανοί εκπαιδευτές με τους εκπαιδευόμενους Μεξικανούς πεζοναύτες

Κατόπιν οι πεζοναύτες αναλαμβάνουν δράση, συλλαμβάνοντας ή σκοτώνοντας τους στόχους, σε μάχες μέσα σε πόλεις, συχνά μερικές ώρες αφού τους δοθούν οι πληροφορίες, ανέφερε η εφημερίδα.
Μεξικάνοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ εκπαιδεύει τους πεζοναύτες της χώρας και το Πεντάγωνο αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες, έγραψε η Ποστ.




Ωστόσο αξιωματούχοι των ΗΠΑ αλλά και διπλωματικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο παρέχει εκπαίδευση για την διεξαγωγή επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον και καθοδήγηση για την καταστολή εξεγέρσεων στις δυνάμεις του Μεξικού, τόσο στο έδαφος του Μεξικού όσο και σε αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά το δημοσίευμα.



Στο Μεξικό οι Πεζοναύτες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων των λιμανιών και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Ο κύριος εχθρός τους είναι τα καρτέλ ναρκωτικών που έχουν καλά οργανωμένα παραστρατιωτικά τμήματα μισθοφόρων με σύγχρονο εξοπλισμό.

Αριστερά βλέπετε το έμβλημά τους. Το σώμα των Μεξικανών Πεζοναυτών περιλαμβάνει 30 Τάγματα Πεζοναυτών, ένα Τάγμα Προεδρικής Φρουράς, ένα Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, 2 Αμφίβιες Διοικήσεις Άμεσης Αντίδρασης των 6 Ταγμάτων η κάθε μία και 3 Συγκροτήματα Ειδικών Δυνάμεων. Οι Αμφίβιες Διοικήσεις περιλαμβάνουν επίσης μοίρες πυροβολικού, πλωτά μέσα πάσης φύσεως και μεταφορικά και μονάδες ΔΜ. Μέσα στα 6 Τάγματά τους συμπεριλαμβάνεται και ένα Τάγμα Κομάντος, όπως το ονομάζουν.



Η οργάνωση τους είναι προσαρμοσμένη επί του παρόντος στην απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα τους δηλαδή το κύκλωμα των ναρκωτικών που έχει διεισδύσει πολύ βαθιά στην μεξικανική κοινωνία, γιατί απλούστατα προσφέρει δουλειά και εύκολο κέρδος.




Αναλαμβάνουν την εκτέλεση όλων των ειδών επιχειρήσεων εκτός και εντός αστικού περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει και το άρθρο παραπάνω, οι κύριοι αρωγοί και υποστηρικτές στο έργο τους είναι οι ΗΠΑ, αφού συνορεύουν και τα ναρκωτικά έχουν άμεσο αντίκτυπο στη χώρα τους.



Ο αρχηγός του Σώματος κατά τον μεξικανικό νόμο, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.όπως και των υπολοίπων Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Τα υλικά τους φαίνονται παρακάτω:

Οχήματα

BTR-60/BTR-70 Διαθέτει πετρελαιοκινητήρα κι είναι χωρίς πυργίσκο Χρησιμοποιείται με πολυβόλο βομβίδων 40 mm Mk 19 grenade launcher  Russia
Ural-4320 Ανωμάλου δρόμου φορτηγό  6x6  Russia
UNIMOG U-4000
 Germany
Freightliner M2 4x2 Φορτηγό  Mexico
MiniComando Ford 4x4  μοντέλο F-250   Mexico
MiniComando Dodge 4x4   Mexico
Mercedes-Benz G-Class 4x4 ανωμάλου δρόμου  Germany
Land Rover 4x4  United Kingdom
Ατομικά Τυφέκια
M16 A2 Σε χρήση  United States
M4 Carbine Σε χρήση  United States
Υποπολυβόλα
Heckler & Koch MP5 Σε χρήση  Germany
Heckler & Koch UMP Σε χρήση  Germany
FN P90 Σε χρήση  Belgium
Πολυβόλα
M2 Browning machine gun Σε χρήση  United States
M249 Squad Automatic Weapon Σε χρήση  United States/ Belgium
CETME Ameli Σε χρήση  Spain
FN Minimi Σε χρήση  Belgium
GAU-19 Χρησιμοποιείται επί ελικοπτέρου τύπου MD902  United States
Εκτοξευτές Βομβίδων
CIS 40 AGL 40mm grenade launcher Σε χρήση  Singapore
Milkor MGL Σε χρήση  South Africa
M203 grenade launcher Σε χρήση  United States
Λειόκανα
Remington 1100 Σε χρήση  United States
Τυφέκια Ελευθέρου Σκοπευτού
Heckler & Koch MSG90 Σε χρήση  Germany
Barrett M82 Σε χρήση  United States
Remington 700 Σε χρήση  United States
Πιστόλια
Glock pistol Σε χρήση  Austria
Heckler & Koch USP Σε χρήση  Germany
Πυροβόλα
OTO Melara Mod 56 105 mm Σε χρήση  Italy
Bofors 40 mm
 Sweden
51 mm FIROS (Multiple Launch Rocket System)

Όλμοι 60χιλ και 81 χιλ

Όπως βλέπετε ποικίλης προέλευσης και δοκιμασμένα υλικά. Η συντήρηση και η υποστήριξη μάλλον θα είναι ένα θέμα. Αλλά δυστυχώς, χρειάζονται! Η Γερμανία "μπαίνει" δυναμικά πάντως στην αγορά! Είναι αμέσως μετά τις ΗΠΑ! Τι συμφέρει τώρα; Να τελειώσει ο πόλεμος με τα καρτέλ ή να συνεχίζεται;


Ανιχνευτής

Πηγή: Wikipedia





1 σχόλιο :

  1. Πρέπει να τους αποτελειώσουν γιατί διαφορετικά το Μεξικό θα πέσει σε εμφύλια σύρραξη.

    Πάρ'τε μια γεύση από τον οπλισμό των καρτέλ που κατάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

    http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?156820-Weapons-seized-from-Drug-Cartels-by-Mexico-s-Military-amp-LE-%28updates%29&s=5a8c9ed1dc51c25d6b73623c292fc6d4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.